Sursa foto: Facebook/ Alexandru Rafila

Ministerul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat că vrea să renegocieze contractele de achiziție a vaccinurilor împotriva Covid-19. Oficialul a precizat, vineri, la Craiova, că interesul pentru vaccinare este redus, iar expirararea vaccinurilor în cantitate mare este foarte probabilă.

Rafila a precizat că sunt puține state care doresc să cumpere vaccinuri împotriva Covid-19.

„Eu am avut această preocupare din primul moment şi am reuşit să vând practic tot vaccinul primit de la compania Pfizer în luna ianuarie şi în luna februarie. Deci am vândut 6,5 milioane de doze către Germania şi către Ungaria”, a spus Alexandru Rafila, potrivit News.ro.

Românii și vaccinarea: în doi ani de la debutul campaniei de vaccinare, mai puțin de jumătate din populație a decis să se imunizeze împotriva Covid-19

 De asemenea, ministrul Sănătății a mai declarat că România a avut mai multe obligații cotractuale. Mai mult, Rafila a adăugat că au existat două momente când s-ar fi putut discuta despre o renegociere a contractelor semnate.

„În lipsa acestor propuneri a existat un soi de aprobare tacită şi rezultatul a fost că România este obligată să contracteze anumite cantităţi, care sunt importante. Contractele durează până în anul 2023 şi noi încercăm să facem tot ce putem din punct de vedere al Ministerul Sănătăţii”, a mai spus Rafila.

Totodată, oficialul a amintit că prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe se vor contacta țările care se află în aceeași situație ca România, precizând că doar așa „vom avea o voce puternică la nivel european.”

„Am informat Guvernul, am informat Preşedinţia României, încercăm prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe să vedem dacă sunt şi alte ţări în această situaţie încât să avem o voce puternică la nivel european sau mai puternică la nivel european, să vedem care este posibilitatea declarată de renegociere a acestor contracte care să prevină risipa banilor publici”, a concluzionat ministrul Sănătăţii.

Reamintim că în România au fost administrate aproape 17 milioane de doze de vaccin, fiind imunizați 8,09 milioane de români.

Citește și articolul: EXCLUSIV. Colegiul Medicilor recunoaște parțial: Medicul legist Tudor Mariea NU are drept de liberă practică. Solicităm(din NOU) să răspundă de când și din ce motiv

Articolul precedentAeroporturile din București vor plăti 160.000 de euro pe an pentru alungarea păsărilor
Articolul următor”Hachiko din Makariv”: un câine își așteaptă, zi de zi, stăpâna ucisă de ruși
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.