Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Rini este o cățelușă din rasa Akita care continuă să își aștepte stăpâna, pe pragul locuinței din Marakiv, oraș situat în Ucraina.

Povestea ei a ajuns, inițial, pe Twitter pentru ca, mai apoi, să fie distribuită în presa internațională.

De o lună de zile, în Makariv, regiunea Kiev, cățelușa Rini continuă să o aștepte pe stăpâna sa. Aceasta a fost omorâtă de ruși. Rini refuză să părăsească gospodăria”, se arată în textul publicat pe Twitter.

Stăpâna câinelui a fost violată și ucisă la Makariv, în apropiere de Kiev, la mijlocul lunii martie

Conform oamenilor din apropiere, câinele nu a realizat că femeia nu se va mai întoarce niciodată și continuă, zi de zi, să o aștepte acasă, la ușa de la intrarea în locuință.

Povestea cățelușei din Makariv a fost distribuită pe rețelele de socializare și de către Anton Gerașcenko, consilier al ministrului de interne al Ucrainei.

Câinele Akita este numit de presa locală ”Hachiko din Makariv”. Hachiko este numele câinelui din aceeași rasă care este cunoscut pentru că și-a așteptat, ani la rând, stăpânul decedat, în gara Shibuya din Tokyo.

Hachiko a rămas în memoria umanității pentru devotamentul față de stăpânul său, chiar și la mulți ani după decesul acestuia.

Voluntarii au încercat să salveze câinele, dar Rini refuză să meargă cu ei. Oamenii încearcă să o hrănească, în timp ce îi caută un nou proprietar

Hachiko din Makarov. Rini, un câine Akita, așteaptă de aproape o lună în pragul casei. Numele proprietarei ei a fost Tatyana. Tatyana este moartă. Voluntarii au încercat să ducă câinele la adăpost, dar acesta nu vrea să îi însoțească. Uneori, Rini mai acceptă mâncarea pe care oamenii i-o aduc”, se mai precizează în textul postat pe Twitter.

Articolul precedentVaccinurile împotriva Covid-19, o povară pentru statul român. Rafila vrea renegocierea contractelor
Articolul următorDîncu se gândește la siguranța piloților români
Jurnalist full-time / Pesimist part-time