Sursa foto: Facebook/Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a afirmat că decizia privind suspendarea activităţilor de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR vine în contextul în care, în ultima vreme, au existat mai multe accidente, precizând că sunt semne de defecțiuni ce au apărut destul de des.

„Vreau să vă spun că nu este vorba, sigur, nu le trecem la fier vechi, MiG-urile trec în conservare, piloţii pe care îi avem, o parte din ei, sigur că vor fi reprofesionalizaţi pentru zona F16 sau alte misiuni în zona aceasta, a aviaţiei”, a spus ministrul Apărării, potrivit Agerpres.

De asemenea, Dîncu a amintit că toate MIG-urile funcționale rămân în dotarea Armatei, dar pentru moment este mai bine să fie oprite din zbor pentru a nu avea accidente în viitor.

Toate zborurile cu aeronavele rusești MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române au fost suspendate

„Aceasta este hotărârea cea mai importantă. Vreau să spun că acest lucru nu afectează capacitatea noastră de apărare aeriană în acest moment (…). Ne-am gândit în primul rând la siguranţa piloţilor”, a spus Dîncu.

Ministrul Apărării a mai declarat că este vorba despre 26 de aparate de zbor de acest tip, care vor trece în conservare.

Șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, a anunțat vineri că zborurile cu aeronavele rusești MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române vor fi suspendate. Acesta a anunțat că Armata Română va achiziționa 32 de aeronave F-16 din Norvegia, proiectul legii de aprobare a acestei achiziții urmând să fie prezentat Parlamentului României în următoarea perioadă.

Chiar dacă zborurile cu aeronavele MIG-21 LanceR sunt suspendate, Forțele Aeriene Române vor vor continua să execute Serviciul de luptă Poliţie Aeriană cu aeronavele F-16 din dotare.

Reamintim că în urmă cu trei zile, o aeronavă aeronavă MiG-21 LanceR de la Baza 86 Aerienă Borcea a înregistrat ”o problemă minoră”, legată de funcționarea trapelor trenului de aterizare. Totodată, un avion MiG s-a prăbușit acum o lună în județul Constanța. ncidentele au fost soldate cu mai multe victime și aeronave avariate sau distruse.

Citește și articolul: Toate zborurile avioanelor MiG-21 LanceR au fost suspendate de România, din cauza numărului mare de accidente

Articolul precedent”Hachiko din Makariv”: un câine își așteaptă, zi de zi, stăpâna ucisă de ruși
Articolul următorRomânia poate asigura uleiul necesar pentru consum. Ciucă: „Nu suntem în niciun fel de pericol”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.