Sursă foto: Facebook - Paul Anghel
Sursă foto: Facebook - Paul Anghel

Prim-ministrul României Nicolae Ciucă a declarat că la ora actuală, țara noastră poate asigura uleiul necesar pentru consum, precizând că există cantitatea necesară de floarea soarelui până la finalul recoltei.

De asemenea, materia primă existentă va putea produce uleiul până la sfârșitul anului, românii fiind asigurați că nu vor române fără.

„(…) Ca atare, doresc să îi asigur pe toţi cetăţenii români că nu suntem în niciun fel de pericol să putem să asigurăm uleiul comestibil necesar pentru consum”, a spus Nicolae Ciucă.

Totodată, acesta a discutat cu reprezentanții firmei despre măsurile prin care poate să crească capacitatea de procesare a uleiului.

Două treimi din recolta de floarea soarelului pleacă peste hotare

De asemenea, Nicolae Ciucă a reamintit de programul „Sprijin pentru România”, program prin care agricultorii, procesatorii și fermierii primesc ajutor din partea statului.

Mai exact, Guvernul a decis să asigure un pachet de 200 de milioane de euro pentru procesatori și 300 de milioane de euro pentru agricultori.

„Ţinând cont de potenţialul agricol al ţării, am considerat necesar să venim în sprijinul fermierilor asigurându-le un procent de 10% compensare pentru produsele agricole pe care le procesează în ţara noastră”, a mai spus premierul.

Oficialul a vorbit și despre voucherele de 50 de euro pe care persoanele vulnerabile le vor primi o dată la două luni. Ciucă a spus că  50% din bani sunt bani europeni, 50% sunt bani de la bugetul de stat.

„Până în acest moment doresc să subliniez că nu lansam măsura dacă nu aveam fondurile necesare. Fiecare dintre măsurile respective au fost decise în urma identificării impactului bugetar şi sperăm ca, odată cu flexibilizarea tuturor mecanismelor la nivelul UE, aşa cum a discutat, să putem să acoperim cât mai mult din această sumă. Cert este că în acest moment există fondurile necesare pentru asigurarea acestor vouchere”, a concluzionat Nicolae Ciucă.

Citește și articolul: „Coaliția sărăciei” aduce un deserviciu securităţii naţionale pe termen lung

Articolul precedentDîncu se gândește la siguranța piloților români
Articolul următorDezastru umanitar: cinci milioane de ucraineni au părăsit țara din cauza războiului
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.