Fost prefect de Gorj pe vremea când Adrian Năstase era atotputernic la Palatul Victoria, Toni Greblă, acum judecător al Curții Constituționale, a fost adus joi dimineață cu mandat la Direcția Națională Anticorupție. El este acuzat de trafic de influență. În perioada când era prefect la Gorj, el făcea un tandem perfect cu preşedintele Consiliului Judeţean de la acea vreme, „celebrul” Nicolae Mischie.
Judecătorul CCR Toni Greblă a fost adus la DNA pentru a fi pus sub acuzare într-un dosar de trafic de influență, potrivit unor surse judiciare.
Înaltului magistrat urmează să i se aducă la cunoștință acuzațiile de corupție, formulate de procurori pentru fapte ce ar fi fost săvârșite în calitatea de senator, pe care a avut-o înainte de a deveni judecător la Curtea Constituțională, dar și în perioada în care a ocupat această funcție la CCR.
Procurorii susțin că Toni Greblă ar fi cerut de la un om de afaceri foloase necuvenite. Şpaga pe care ar fi primit-o Toni Greblă frizează ridicolul. Astfel, fostul senator ar fi cerut servicii de întreținere și asigurare a unui autoturism de lux, folosirea gratuită a unui telefon mobil sau alte bunuri, sume mici de bani, contravaloarea unor rochii pentru soția sa.
Judecătorul Curții i-ar fi promis respectivului om de afaceri că poate interveni la o serie de funcționari publici, astfel încât aceștia să urgenteze o serie de acte în domeniile energie, transport și fier vechi.
Sursele judiciare spun că Toni Greblă ar fi continuat să facă trafic de influență în folosul respectivului de om de afaceri inclusiv după ce a fost numit judecător la Curtea Constituțională a României, din partea Senatului, adică începând cu luna decembrie 2013. Perioada în care Toni Greblă este acuzat de trafic de influență este 2010-2015.

Articolul precedentHrebenciuc, Ioan Adam,Chiuariu retrocedării ilegale de păduri
Articolul următorMinistrul Cristian David, soţul Vandei Vlasov, retinut de DNA