După ce socrul său, Mihail Vlasov, a avut serioase probleme cu legea, acum a venit rândul lui Cristian David (Troacă, pe numele său din certificatul de naştere) să fie adus cu mandat la sediul DNA. După câteva ore de audieri, el a fost reţinut de procurori. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, fostul ministru de Interne în Cabinetul Tăriceanu este audiat în dosarul în care anul trecut s-a cerut ridicarea imunității pentru a începe urmărirea penală pentru luare de mită și spălare de bani.  

Pe 19 noiembrie 2014, fostul președinte Traian Băsescu anunța că a cerut începerea urmăririi penale pentru fostul ministru Cristian David, precizând că decizia sa nu înseamnă că acesta este vinovat. El a indicat că în documentația trimisă de Parchetul General, provenită de la DNA, se arată că David ar fi suspect pentru încasarea unei şpăgi de 500.000 de euro pentru a înlesni emiterea de către un prefect a unui titlu de proprietate pentru o suprafață de teren intravilan de 15 hectare.

Pe 10 noiembrie, șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, i-a transmis procurorului general în vederea sesizării șefului statului cererea de efectuare a urmăririi penale față de Cristian David, fost ministru al Internelor și Reformei Administrative în perioada 5 aprilie 2007 — 22 decembrie 2008, pentru luare de mită și spălare de bani. DNA a precizat că faptele cu care a fost sesizată în 2014 constau în aceea că ministrul Cristian David ar fi pretins în anul 2007 iar la 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro de la un denunțător pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău.

„Pentru a masca originea sumei primite cu titlu de mită și pentru a evita tragerea la răspundere penală, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare-cumpărare, având ca obiect tranzacții imobiliare fictive între persoanele implicate în săvârșirea infracțiunilor de corupție”, susțin procurorii.