Guvernul României (Facebook)

Ministerul Dezvoltării a anunțat că primii bani din Programul „Anghel Saligny” vor merge către 73 de proiecte pentru investiții în modernizarea și extinderea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, valoarea totală fiind de 3,85 de miliarde de lei, informează Adevărul.ro.

Cei mai mulți bani s-au dus la Suceava, 465 de milioane lei și Iași, 383 de milioane lei. De asemenea, Buzău va primi 336 de milioane lei, Vrancea 323 de milioane lei și Bihor 225 de milioane lei.

Primăriile PNL au primit cele mai multe fonduri, adică 32 la număr, urmate de cele de la PSD – 29, PMP- 5 și UDMR- 4. Mai mult, din Programul „Anghel Saligny” vor merge bani și către o primărie condusă de Partidul Ecologist Român, Pro România, dar și către un independent, ce a fost sprijinit de PSD în alegeri.

Cel mai bine bugetate localităţi, cu 132 de milioane de lei, respectiv 131 de milioane de lei, sunt conduse de edili PSD

Totodată, Ministerul Cercetării a primit peste 1.400 de cereri de finanțare, în valoare de aproape 2,5 miliarde de euro, pentru asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocuri de locuințe și a clădirilor publice, dar și pentru eficientizarea energetică, finanțate prin PNRR.

Ministerul Dezvoltării a anunțat că va avea loc eficientizarea energetică a peste 1.700 de blocuri și 2.600 de clădiri publice. Mai mult, 130 de milioane de euro vor fi alocați pentru consolidarea seismică a 130 de blocuri, iar 230 de milioane de euro pentru comunitățile expuse riscului de sărăcie și excluziune socială.

De asemenea, 152 de milioane de euro sunt destinate consolidării seismice a 325 de clădiri publice.

Reamintim că USR a criticat dur votul deputaților ce au adoptat proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii Anghel Saligny.

Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei, a declarat că banii din Program sunt destinați baronilor locali deoarece mută banii de la contribuabili în firmele acestora.

”Dacă PNDL 1 sau PNDL 2 ar fi însemnat dezvoltare locală, ar fi însemnat reducerea sărăciei, ar fi însemnat ‘ieşirea din noroaie’, aşa cum spunea un fost prim ministru. Lucrul acesta s-ar fi văzut şi am avut în România o ţară mai bogată, mai prosperă, mai dezvoltată. Spuneţi ‘nu’ corupţiei, pentru că ne apropiem cu paşi vertiginoşi de o criză”, a declarat Năsui în acea perioadă, informează Fanatik.ro.

Citește și articolul: Primăriile din Timiș și Consiliul Județean au cerut peste 4,5 miliarde de lei prin „Anghel Saligny”

Articolul precedentANRE dezvăluie: Bugetul statului, o vacă bună de muls pentru mulți dintre furnizorii de energie electrică
Articolul următorControale ANPC în Centrul Vechi: amenzi, avertismente și oprirea temporară a prestării activității pentru zeci de operatori economici
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.