Sursa foto: Facebook/Sorin Grindeanu
Sursa foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor a precizat că Fast Danube reprezintă un proiect vital pentru întreaga Uniune Europeană.

Prin urmare, Dunărea trebuie să fie navigabilă pe tot parcursul anului pentru a putea asigura fluxul necesar de mărfuri şi materii prime spre şi dinspre Uniunea Europeană.

Sorin Grindeanu: ”O mare parte din cerealele care provin din Ucraina pot fi transportate pe Dunăre, ceea ce face Proiectul Fast Danube cu atât mai important!”

În anunțul postat astăzi, 6 iunie, pe contul de Facebook, ministrul a declarat că partea bulgară a transmis obiectivele specifice pentru Zonele „Natura 2000”. Acestea urmează să fie aprobate şi transmise Comisiei Europene.

Procedura de mediu, care urmează să fie iniţiată, trebuie finalizată în următoarele 6 luni pentru a putea fi trimisă la Comisia Europeană aplicaţia de finanţare a lucrărilor”, a scris Sorin Grindeanu, luni pe Facebook.

Potrivit declarațiilor, la ora actuală se înregistrează 2 luni de întârziere faţă de noul calendar stabilit de comun acord pentru anul 2022.

Ministrul Transporturilor: ”Am atras atenţia că orice întârziere poate compromite finalizarea proiectului până la sfârşitul anului 2022, ceea ce va periclita obţinerea finanţării pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor şi va aduce costuri suplimentare suportate de partea română”

Le-am transmis colegilor bulgari şi intenţia Comisiei Europene să organizeze o reuniune trilaterală împreună cu România şi Bulgaria, în cadrul Conferinţei „TEN-T days” care va avea loc, la sfârşitul lunii iunie, la Lyon, pe tema proiectului Fast Danube. Situaţia privind întreţinerea şenalului navigabil poate deveni critică şi din cauza scăderii nivelului Dunării pe sectorul Silistra – Somovit, unde partea bulgară trebuie să finalizeze lucrările de dragaj până la sfârşitul lunii iunie 2022”, se arată în textul publicat pe contul de Facebook.

Articolul precedentInaugurare șocantă a unui club pentru homosexuali din SUA: Copii mici, duși să vadă cum dansează travestiții
Articolul următorANRE dezvăluie: Bugetul statului, o vacă bună de muls pentru mulți dintre furnizorii de energie electrică
Jurnalist full-time / Pesimist part-time