Bulgaria (Sursă foto: Pixabay/nextvoyage)
Bulgaria (Sursă foto: Pixabay/nextvoyage)

Autoritățile din Bulgaria au reluat problema cazării refugiaților ucraineni.

Aceștia urmează să fie mutaţi din hotelurile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre în centre de primire, anunță guvernul de la Sofia, citat de DPA, potrivit Europa FM.

Bulgaria nu îşi mai permite să întreţină cetăţeni ucraineni în hotelurile de pe plajă”, au explicat autoritățile din țara vecină.

Deși mulți refuză să se mute, refugiații ucraineni vor fi relocați în următoarele zile

Potrivit autorităţilor, de la începutul războiului la sfârşitul lunii februarie, aproape 90.000 de persoane din Ucraina au rămas în această ţară, membră a Uniunii Europene, mai arată sursa citată.

În momentul de față, refugiații ajunși pe teritoriul Bulgariei sunt cazaţi în hoteluri, dar şi în particular la prieteni, rude şi voluntari. Aceștia refuză să se mute, motivând că nu vor mai avea acces la servicii medicale sau magazine dacă vor fi relocați în zone izolate. Totuși, Bulgaria le-a promis acestora cazare în case de vacanţă administrate de stat.

Încă de la mijocul lunii mai, autoritățile din Bulgaria au anunțat că, după data de 31 mai, refugiații pot rămâne în hoteluri, doar dacă hotelierul decide să le acopere cheltuielile

Autoritățile au venit în sprijinul oamenilor în ceea ce privește relocarea, încă de acum două săptămâni. Prin urmare, a fost lansată și o platformă digitală, care colectează și procesează, în timp real, informații despre nevoile refugiaților ucraineni ajunși pe teritoriul țării vecine.

Vicepremierul din Bulgaria a declarat, la mijlocul lunii mai, că ucrainenii pot rămâne în hoteluri cu condiția ca proprietarul să asigure cheltuielile.

De asemenea, în declarațiile făcute, vicepremierul a ținut să explice faptul că programul de cazare care este finanțat de guvern se va încheia la 31 mai.

Articolul precedentDacian Cioloș și-a dat demisia din USR
Articolul următor”Imaginea care a început să ne definească mentalitatea este cea a crudului abandon”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time