Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Vicepremierul din Bulgaria a declarat că ucrainenii pot rămâne în hoteluri cu condiția ca proprietarul să asigure cheltuielile.

De asemenea, în declarațiile făcute, vicepremierul a ținut să explice faptul că programul de cazare care este finanțat de guvern se va încheia la 31 mai.

Începând cu data de 31 mai, refugiații pot rămâne în hoteluri, cu două condiții: hotelierul își ia angajamentul să suporte cheltuielile sau să le facă oferte individuale de cazare

Aceasta este decizia lui și este alegerea voastră dacă o veți accepta sau nu”, a declarat viceprim-ministrul Kalina Konstantinova, într-o declarație video adresată tuturor persoanelor aflate sub protecție temporară, relatează 24Chasa, citată de Rador, potrivit G4 Media.

Potrivit sursei citate, programul de cazare în hoteluri, unde sunt cazate aproximativ 63.000 de persoane, se va încheia la 31 mai. Acum hotelierii primesc 40 de leva pe zi pentru pensiune completă. După această dată, statul îi va muta pe refugiați în baze de vacanță, dar până acum au fost găsite locuri doar pentru jumătate dintre aceștia.

Dragi ucraineni, dragi mame, care ați ales să fugiți aici cu copiii de ororile unui război brutal, când am negociat măsura cu hotelierii, le-am promis că dvs. veți rămâne la ei până pe 31 mai. Dar asta nu a însemnat niciodată că dvs. veți rămâne pe stradă”, a mai spus vicepremierul.

Vicepremierul Bulgariei: ”Nimeni nu a promis vreodată nici hotelurilor, nici primarilor, nici oricui altcuiva că veți putea sta în hoteluri după data de 31 mai, în condiții de program umanitar”

Acesta a fost creat cu termen până la data de 31 mai. Dacă cineva v-a spus vreodată altceva, v-a mințit. Singura modalitate de a rămâne în hotelul în care sunteți cazați este ca hotelierul să decidă să acopere cheltuielile, ori să vă facă oferte individuale de cazare. Aceasta este decizia sa și este alegerea voastră dacă veți accepta sau nu”, explică Konstantinova, care susține ferm că nimeni nu va rămâne pe stradă.

Articolul precedentArcul de Triumf este deschis vizitatorilor pe toată perioada verii
Articolul următor O parte din secțiile Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, redeschise
Jurnalist full-time / Pesimist part-time