Sursa foto: Wikipedia/Arcul de Triumf
Sursa foto: Wikipedia/Arcul de Triumf

Conform unui anunț făcut de Primăria Capitalei, Arcul de Triumf din București va fi deschis vizitatorilor în fiecare sâmbătă și duminică.

Construcția poate fi vizitată pe toată perioada verii.

Potrivit Primăriei Capitalei, Arcul de Triumf va putea fi vizitat până în data de 30 octombrie

Sâmbătă, 14 mai, monumentul a putut fi vizitat între orele 12.00 și 24.00, accesul ultimilor vizitatori făcându-se la ora 23.30, se precizează în comunicatul publicat de publicația Descoperă.ro.

În următoarele zile de weekend, programul va fi între 12.00 și 20.00, ultima persoană va intra în interiorul monumentului la ora 19.30, mai arată sursa citată.

Persoanele care se bucură de străzile devenite pietonale sunt invitate să încheie plimbarea cu o privelişte inedită asupra Bucureştiului, pe terasa Arcului de Triumf”, a anunțat Primăria Capitalei.

În plus, Primăria a precizat că traversarea se va face pe la trecerea de pietoni semaforizată, în intervalul orar anunţat.

Monumentul este situat în partea de nord a Bucureștiului, în sectorul 1, la intersecția șoselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu și Alexandru Constantinescu

Arcul de Triumf a fost proiectat de Petre Antonescu, a fost construit în perioada 1921-1922, renovat în perioada 1935-1936, și din nou renovat începând din 2014. El comemorează victoria României în Primul Război Mondial.

Monumentul are 27 m înălțime, cu o singură deschidere și este de formă paralelipipedică. Machetele au fost executate de artiști plastici, iar pentru cioplirea marmurei de Rușchița, pe lângă sculptorii autohtoni, s-a apelat și la un număr de zece sculptori din Italia.

Articolul precedentSute de monede, datând din secolul al XVI-lea, au fost descoperite în Timiș
Articolul următorBulgaria: După data de 31 mai, refugiații pot rămâne în hoteluri, dacă hotelierul decide să le acopere cheltuielile
Jurnalist full-time / Pesimist part-time