Euro (Profit)

Printre refugiații ucraineni care au fugit din calea războiului, cei mai bogați dintre aceștia au decis să-și înceapă o nouă viață în țările din Vest. Unii dintre ai, ce au ajuns în Italia, și-au cumpărat proprietăți în cele mai exclusiviste zone din țară, în Liguaria.

Aceștia își doresc un loc liniștit unde să trăiască, departe de bombardamente, iar alții au de gând să își deschidă afaceri în Italia, în cazul în care situația din Ucraina rămâne incertă.

Printre cele mai preferate destinații ale ucrainenilor înstăriți este Sanremo, potrivit ANSA.

„De la începutul războiului am înregistrat un boom de cereri, în medie cinci pe zi, de la ucraineni interesați să cumpere vile sau apartamente în Sanremo, dar și în Bordighera, Alassio, Camogli și Rapallo”, a declarat pentru ANSA Aleksei Azarov, proprietarul unei agenții imobiliare din Sanremo, informează Digi24.

Bogații refugiați, în căutarea păcii în case de lux în Occident

Totodată, Aleksei a mai adăugat că sunt mulți ucraineni care își doresc proprietăți în Viareggio și Veneția. Prețul proprietăților vândute variază între 200 de mii și 5 milioane de euro, plata făcându-se pe loc.

Potrivit Agenției pentru Azil a Uniunii Europene ( EUAA), peste 2,3 milioane de refugiați ucraineni au solicitat protecție temporară în blocul comunitar european, mai exact 44% din totalul persoanelor care au fugit din Ucraina.

În fiecare săptămână, aproape 300 de mii de ucraineni solicită protecție temporară atât în Uniunea Europeană, cât și în Norvegia sau Elveția.

De la debutul războiului ruso-ucrainean, aproape 5 milioane de persoane au fugit din Ucraina pentru a căuta adăpost în alte țări. Cei mai mulți refugiați au ales ca țară de destinație Polonia, unde 2,9 milioane de persoane au ajuns în mai puțin de 70 de zile.

Totodată, în jur de 800 de mii au ajuns în România, 500 de mii în Ungaria și 360 de mii în Slovacia. Reamintim că UE a anunțat că va plăti 3,5 miliarde de euro sub formă de plăți în avans pentru susținerea refugiaților ucraineni pe teritoriul lor.

Citește și articolul: Din 6 mai, TVR va difuza lecții de limba română pentru elevii ucraineni refugiați în România

Articolul precedentRomânia importă cantități imense de plastic, dar încă nu reciclează. Oamenii de știință au descoperit enzima care „mănâncă” pet-urile și va ajuta multe state să gestioneze deșeurile
Articolul următorCare este planul Guvernului pentru aderarea României la zona euro
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.