Alianța AUR rămâne fără candidat la Primăria Sectorului 2 al Capitalei, după ce candidatului anunțat pe 29 aprilie, Andrei Tinu, i s-a retras sprijinul politic.

Aceasta înseamnă că că lupta electorală pentru Primăria Sectorului 2 se va da doar între candidatul Alianței PSD-PNL, Rareș Hopincă, și cel al Alianței USR-PMP-FD, Radu Mihaiu.

Pe de o parte, șeful pe linie de partid a lui Andrei Tinu îl acuză pe acesta de „blat politic”, însă acesta din urmă explică faptul că personal s-a retras, deoarece „niciun coleg republican nu are asigurat un post eligibil”.

Tinu este membru al Partidului Republican, formațiune care face parte din Alianța AUR și care este condus de Marian Cucșa. De altfel, președintele Partidului Republican din România este cel care susține că Andrei Tinu nu mai are sprijin politic, explicând și de ce:

Nimic nu urăsc mai mult pe lume decât trădarea, minciuna și ipocrizia.
Din păcate, mulți dintre cei care trădează cu ușurință sau se dedau la înțelegeri ascunse, care le servesc doar propriilor interese, sunt persoane pe care le sprijini și le susții. La fel cum, mulți dintre cei care trădează cu ușurință, în momentele cele mai importante, uită de vorbele mari și promisiunile făcute.

Este și cazul lui Andrei Tinu, cel pe care Partidul Republican l-a susținut să fie candidatul pentru Primăria Sectorului 2. Deși semnalele pe care le-am primit în ultimele săptămâni cu privire la acesta indicau o lipsă de loialitate a acestuia față de proiectul republican și o întoarcere la „matca” pesedistă, am ales să am încredere în el pe mai departe mizând pe promisiunile pe care acesta le-a făcut.

Numai că suspiciunile cu privire la Andrei Tinu au crescut în ultimele zile, mai ales cele în legătură cu un blat al acestuia cu PSD pentru Sectorul 2. Aceste suspiciuni au fost confirmate prin dovezile pe care le-am primit din mai multe părți.

Tocmai din acest motiv, chiar dacă Partidul Republican nu va mai avea candidat pentru Primăria Sectorului 2, dar cu dorința de a nu fi pătați de acuzații de blat cu PSD, am decis să retragem candidatura lui Andrei Tinu pentru funcția de primar și să susținem lista AUR pentru Consiliul Local al Sectorului 2.

Totodată, vreau să fie foarte clar că nici Andrei Tinu și nici cei care au ales să trădeze alături de el Partidul Republican nu mai au statutul de membru și nici nu vor mai avea ce să caute în partid.
Pe 9 iunie votați AUR la Consiliu pentru a putea învinge PSD, PNL și USR!
”.

Cu toate acestea, Andrei Tinu a detaliat anterior, tot pe Facebook, că a făcut un gest pentru colegii săi republicani, concluzia fiind că a fost decizia sa de a se retrage „din cursa pentru funcția de primar al Sectorului 2”:

E un demers comun cu cel al colegilor republicani aflați pe listele AUR pentru consiliile locale din București.
De ce de-abia acum? Fiindcă astăzi au rămas definitive candidaturile și niciun coleg republican nu are asigurat un post eligibil.

Am investit bani, timp, energie și suflet în construcția unui nou proiect politic nu pentru a fi membri ai AUR, ci pentru a reprezenta în cadrul alianței suveraniste, pe baza unui protocol și a unui algoritm, valorile și principiile #republicane. Dar, din păcate, din cauza unor chestiuni birocratice și erori de negociere, acest lucru nu a mai fost posibil. De aceea, eu și colegii mei am decis să renunțăm la cursa electorală și să ne întoarcem în Partidul Republican din România, acolo unde vom continua să ne punem în aplicare proiectele politice.

Parteneriatul cu AUR va continua, așa cum va continua și proiectul #TINUpentruTINE. Vom fi parteneri loiali ai bucureștenilor și ai colegilor noștri din alianța suveranistă, cărora le vom acorda tot sprijinul. Lupta pentru bucureșteni și pentru România va continua!”.

Articolul precedentNicușor Dan, scos „la tablă” de Popescu Piedone: „Poți rezolva o problemă doar dacă îi înțelegi enunțul!”
Articolul următor300 MILIOANE USD COSTĂ O STRÂNGERE DE MÂNĂ!