Sursa foto: Facebook / Vladimir Putin)
Sursa foto: Facebook / Vladimir Putin)

Vladimir Putin a câștigat un nou mandat de președinte al Rusiei, în urma numărătorii voturilor de până acum rezultând că acesta a obținut peste 87%.

Însă alegerile prezidenţiale din Rusia nu au fost „nici corecte, nici democratice, nici libere”, a declarat, luni, ministra Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

Putin crede că voturile demonstrează „încrederea” ruşilor în puterea sa, într-un discurs televizat în noaptea de duminică spre luni afirmând că cetăţenii speră „că vom face tot ceea ce a fost planificat”.

Nu e nevoie să comentez rezultatele alegerilor prezidenţiale din Rusia. Ştim cu toţii că aceste alegeri nu au fost nici corecte, nici democratice, nici libere.

România condamnă organizarea alegerilor prezidenţiale din Rusia în teritoriile anexate ilegal din Ucraina, dar şi din regiuni din Republica Moldova – Transnistria sau din Georgia – Osetia de Sud sau Abhazia, acestea fiind făcute cu încălcarea dreptului internaţional”, a afirmat Odobescu, citată de Agerpres.

Pe de altă parte, pe pagina de Facebook a Ministerului de Externe rus se lasă impresia că Putin are încrederea nu doar a cetățenilor ci și a unor șefi de stat:

Vladimir Putin a avut convorbiri telefonice cu Președintele Republicii Azerbaidjan Ilham Aliyev, Președintele Republicii Belarus Alexander Lukașenko, președintele Kazahstanului Kassym-Zhomart Tokaev, președintele Republicii Kârgâzstan Sadyr Zhaparov, președintele Tadjikistanului Emomali Rakhmon și președintele republicii din Uzbekistan Shavkat M Irzioyev.

Liderii acestor țări l-au felicitat călduros pe Vladimir Putin pentru victoria convingătoare în alegerile prezidențiale, remarcând în special sprijinul larg al cetățenilor pentru cursul său în politica internă și externă și prezența ridicată la vot în timpul procesului de votare, și-au exprimat dorințele de succes în continuare în activitatea publică.

Discuţiile au abordat chestiuni de actualitate ale dezvoltării relaţiilor bilaterale şi unele subiecte cheie de pe agenda internaţională”.

Articolul precedentPSD și PNL par să se fi înțeles să aibă un medic drept candidat comun la Primăria Capitalei
Articolul următorEuroparlamentarul Adina Vălean se întoarce în România; vrea să viziteze mai multe puncte de trecere a frontierei