Sursa: hcommissioners.ec.europa.eu

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, vine în România pentru câteva zile, în cadrul unei vizite de lucru.

Potrivit agendei oficiale, Vălean se va afla în perioada 21 – 22 martie în județele Cluj și Satu Mare, în cadrul „periplului” fiind incluse și câteva vizite la mai multe puncte de trecere a frontierei.

Prima întâlnire anunțată este joi, 21 martie, când Adina Vălean va participa la deschiderea Cluj Innovation Days (CID), cu tema „Inovații digitale pentru un viitor sustenabil și sigur”. În același timp, pe agendă se află menționate și întâlniri cu reprezentanți ai startup-urilor românești din domeniul IT&C

Ulterior, înaltul oficial va susține un briefing de presă on the record împreună cu domnul Emil Boc, primarul municipiului Cluj, la hotelul Radisson Blu”, se arată într-un comunicat.

Potrivit aceleiași surse, vineri, aceasta va merge în județul Satu Mare, unde va vizita punctele de trecere a frontierei de la Tarna Mare, Halmeu și Petea, alături de autoritățile din zonă.

Adina Vălean este comisar european pentru transporturi în Parlamentul European din 2019, an în care a fost și președintă a Comisiei pentru industrie, cercetare și energie. Anterior, între 2017 și 2019 a fost președintă a Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară, tot în Parlamentul European, iar între 2014 – 2017 vicepreședintă a Parlamentului European.

Articolul precedentPutin a câştigat alegerile prezidenţiale din Rusia; ministra Odobescu: „Aceste alegeri nu au fost nici corecte, nici democratice, nici libere”
Articolul următorRareș Bogdan, despre candidatul comun PSD&PNL la Primăria Capitalei: „Am înțeles că e doctor de dinți. Nu, de dinți, de genunchi”