Sursa: Facebook

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, pare a fi unul dintre contestatarii variantei candidatului comun PSD&PNL la Primăria Capitalei, în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu, manager al Spitalului Municipal din București.

Om caracterizat de șeful PNL Nicolae Ciucă ca având „un anumit grad de notorietate” și despre care „toată lumea a auzit de Spitalul Universitar şi de managementul de la spital” este un necunoscut însă pentru Rareș Bogdan, care a ținut să facă o serie de glumițe ieri.

Am vrut să-l sun pe maestrul Cristoiu, cu care am făcut vreo trei ani emisiuni și să-l întreb: ce faci, maestre, candidezi? De fapt e Cîrstoiu, nu Cristoiu. Eu nu îl cunosc pe domnul acesta. Am înțeles că e doctor de dinți. Nu, de dinți, de genunchi. Eu nu am probleme cu genunchii, din fericire încă mă țin genunchii. (…)

Eu nu îl știu, să-i dea Dumnezeu sănătate. Am înțeles că e manager la Spitalul Universitar. Când eram la Barcelona am primit numele unui arhitect, celebru am înțeles, domnul Florescu. Vineri îmi spuneau că domnul Florescu este candidat. Am dat repede pe Google, am văzut că e un domn extrem de apreciat.

Dacă ne spuneau dinainte ce se dorește, am fi vorbit și cu nepotul lui Gaudi. (…) Arhitectul Florescu sau doctorul de genunchi, eu nu îi știu. Noi nu i-am testat”, a afirmat Rareș Bogdan.

Ulterior, europarlamentarul PNL și-a mai nuanțat discursul și a arătat că „dacă colegii din PSD vin și ne arată că e o soluție, eu nu vin și zic da sau ba. La Capitală se caută o soluție optimă, dacă soluția optimă este domnul Cîrstoiu, mergem pe Cîrstoiu”, susținând însă că, în ceea ce îl privește, consideră că Sebastian Burduja, colegul său de partid, este candidatul ideal.

În ciuda afirmațiilor lui Rareș Bogdan, șeful său pe linie de partid, Nicolae Ciucă, a fost mai temperat.

Acum ne găsim în perioada de pre-campanie. Fiecare speră să aibă o tracţiune la electorat. Noi ne punem toată capacitatea astfel încât echipa pe care o vom anunţa să fie cea care va convinge bucureştenii că merită să fie votat. (…) avem nevoie de un candidat comun, de o susţinere comună, pe un proiect comun.

Avem nevoie de o persoană care, de-a lungul activităţii profesionale, să fi avut o experienţă administrativă, o persoană care să fie în măsură să coaguleze o echipă şi din echipa respectivă să facă parte oameni care ştiu ce presupune proiectul pentru patru ani al Primăriei Capitalei.

Sigur, nu se vor rezolva aceste probleme în patru ani, dar este nevoie ca această echipă să vină cu un plan credibil şi să înceapă să producă aceste noi proiecte pe care bucureştenii le aşteaptă”, a făcut Ciucă profilul candidatului ideal.

Oficial, se pare că PNL și PSD vor anunța cine este candidatul la Primăria Generală a Capitalei astăzi, după o serie de întâlniri cu organizațiile din București.

Articolul precedentEuroparlamentarul Adina Vălean se întoarce în România; vrea să viziteze mai multe puncte de trecere a frontierei
Articolul următorApa potabilă va fi sistată în localitatea Eforie Nord