Dacian Cioloș (captură video)

Dacian Cioloș a renunțat la calitatatea de membru a USR, alături de europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța și Dragoș Tudorache.

Potrivit unei declarații comune, aceștia susțin că noua conducere USR a reușit să îndepărteaze partidul de valorile și promisiunile prin care partidul a obținut votul a 2 milioane de români în 2019.

Cei cinci europarlamentari susțin că nu mai există dorință și nici maturitate în conducerea USR pentru o schimbare de direcție, partidul ajungând să nu mai conteze pe plan național.

„Vedem un cerc restrâns de membri care își consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile noastre și ale electoratului reformist din România. Acest electorat aşteaptă răspunsuri”, se arată în declarație comună.

Cioloș a înființat un nou partid: REPER- Reînoim Proiectul European al României

După demisia din USR, cei cinci europarlamentari au anunțat că noul partid va aduna resurse umane și soluții pentru crizele cu care se confruntă România. De asemenea, cei cinci europarlamentari rămân afiliați grupului Renew Europe din Parlamentul European.

„Am înțeles nemulțumirile susținătorilor noștri, vedem că guvernarea PNL-PSD nu reprezintă o soluție şi că nu există o alternativă reală în actualele partide de opoziție. Avem responsabilitatea de a crea această alternativă şi am decis înființarea partidului REPER, pe care îl vom construi împreună cu cei care se vor alătura acestui demers”, se mai arată în comunicatul transmis.

Aceștia au mai precizat că transformarea acestei țări poate fi posibilă doar dacă se vor putea găsi noi forme de conclucrare cu societatea românească.

„Niciun partid politic din România nu a reușit acest lucru până acum. Am văzut găști, grupuri de interese, prietenii, oportunism, dar nu echipe. Provocarea noastră este să facem o mare echipă”, se arată în manifestul REPER, potrivit G4media.ro.

Citește și articolul: Drulă vine cu afirmații dure despre Cioloș: ”Dă o mână de ajutor sistemului securisto-comunist”

Articolul precedentAUR critică schimbările propuse de Cîmpeanu: „Elevii nu se educă pe internet”
Articolul următorBulgaria nu îşi mai permite să întreţină cetăţeni ucraineni în hotelurile de pe plajă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.