CET Grivița va avea în curând un nou grup turbogenerator, montarea acestuia fiind începută astăzi. Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 1, care a explicat că lucrările sunt importante pentru bucureșteni, în condițiile în care agentul termic livrat în acest moment de CET Vest și CET Progresu este insuficient.

A doua turbină era absolut necesară pentru eliminarea sincopelor livrării de agent termic și apă caldă menajeră în rețeaua de distribuție TermoEnergetica, în care, ca producător, CET Grivița are o cotă de 2-3%. Cel mai mare producător de energie termică și apă caldă din București este Electrocentrale București ELCEN, unitate aflată în subordinea Ministerului Energiei, care are în componență 4 termocentrale: CET Sud, CET Vest, CET Progresu și CET Grozăvești. ELCEN are o cotă de piață de 90% pe București. În această perioadă, livrează agent termic în parametri doar CET Vest și CET Progresu, care acoperă doar o mică parte din necesar”, scrie primarul Daniel Tudorache pe Facebook.

Articolul precedentFostul procuror Negulescu, trimis în judecată într-un nou dosar, pentru trei infracțiuni
Articolul următorPremierul Boris Johnson i-a îndemnat pe englezi să-și lase copiii să meargă la școală: ”Sunt în siguranță”… Așa să fie?