procurorul portocala

Mircea Negulescu trebuie să dea explicații judecătorilor Curții Supreme într-un nou dosar trimis în instanță. Azi, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au făcut public că fostul lor coleg, exclus între timp din magistratură, a fost trimis în judecată pentru cercetare abuzivă, influențarea declarațiilor martorilor (patru infracțiuni și participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată. Faptele au legătură presupuse infracțiuni de evaziune fiscală ce ar fi fost comise de către fostul deputat Vlad Cosma, pe care Negulescu îl ancheta.

În urma probatoriului administrat s-a constatat că inculpatul, în calitate de procuror de caz într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, ar fi ticluit probe nereale prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obținerea unui denunț de la o persoană deja cercetată în același dosar și consemnarea de declarații nereale sub pseudonim de la mai multe persoane, ar fi realizat acțiuni de determinare prin constrângere morală asupra a patru persoane, trei dintre acestea fiind audiate atât cu identitate protejată cât și cu identitate reală, să dea declarații mincinoase, totul în scopul de a proba existența unor fapte de evaziune fiscală și coruperea alegătorilor și de a atrage răspunderea penală a unei persoane nevinovate pentru fapte imaginare. Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Înaltei Curți de Casație și Justiție, spre competentă soluționare”, au comunicat procurorii.

Fostul procuror are la această dată nu mai puțin de patru dosare penale, anul trecut fiind exclus din magistratură, prin decizia Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Articolul precedentAterizare de trei stele la IAR: General-locotenent Anastasof, uns administrator provizoriu
Articolul următorInvestiții la CET Grivița