Captură video Youtube/Antena 3
Captură video Youtube/Antena 3

Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, spune că mai vrea un mandat, astfel încât să arate bucureștenilor că este capabil de proiecte sustenabile, însă, „socototeala de acasă nu se potrivește cu cea de la partid”, în cazul său. Potrivit adevărul.ro, USR și PNL nu l-ar mai susține la alegerile locale din 2024 din cauza imaginii negative pe care și-a creat-o în rândul bucureștenilor.

Cu toate acestea, edilul general al Bucureștiului se arată optimist: „Eu sper ca o alianţă de dreapta să mă susţină la Primăria Bucureştiului, peste doi ani şi câteva luni. O să vedem. Până atunci, important este să facem lucrurile pe care le aşteaptă bucureştenii”, a menționat Nicuşor Dan, într-un interviu pentru B1 TV, citat de sursa amintită.

Până în 2024, opțiunile politice se pot schimba, însă, liberalii și chiar reprezentanții USR nu au arătat o susținere directă față de Nicușor Dan, la acest moment.

PNL aşteaptă de la Nicuşor Dan să onoreze obligaţiile pe care şi le-a asumat, să confirme promisiunile pe care le-a făcut în faţa bucureştenilor prin programul său”, a subliniat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, pentru adevărul.ro. Declarația acestui liberal arată că actualul primar general al Capitalei nu a confirmat politic și administrativ, cel puțin în opinia celor care l-au susținut în 2020.

Nicușor Dan, șanse minime să mai fie susținut pentru un mandat de primar general al Capitalei. Pentru USR e „prematur” să decidă pe cine va susține la alegerile locale din 2024

Nici reprezentanții USR nu s-au grăbit să spună că îl susțin direct pe Nicușor Dan pentru un nou mandat de primar general al Capitalei. Reprezentanții acestei formațiuni politice susțin că vor analiza și filialele din București vor decide cine va fi candidatul pentru postul de primar.

„Vom avea o discuţie în partid, în cadrul filialei Bucureşti şi vom decide pe cine vom susţine. E prematur să discutăm acum de localele din 2024”, a declarat Ionuț Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, pentru sursa citată.

Politica a arătat, în repetate rânduri, că partidele din România devin „scindate”, iar Nicușor Dan ar putea apela la unii dizidenți din cadrul formațiunilor de dreapta, pentru o eventuală susținere.

Actualului primar general al Bucureștiului i se reproșează că nu gestionează eficient proiectele deja demarate, că face cheltuieli inutile, că nu grăbește investițiile cu efect direct asupra cetățenilor, așa cum sunt cele pentru sistemul de termoficare. De asemenea, despre el se spune că nu comunică transparent. Recent, a fost aspru criticat că a lăsat Parcul Cișmigiu în paragină, motiv pentru care administrația locală a fost amendată cu peste 40 de mii de lei.

Citește și: Nicușor Dan, ca la Netflix: „Va urma”. Anunță demisii pe Facebook și se ferește să răspundă jurnaliștilor

Articolul precedentMasca de protecție nu este obligatorie, dar cei infectați cu coronavirus trebuie să se izoleze
Articolul următorControale ANSVSA pe litoral: 176 de sancţiuni, o ordonanță de interzicere a activității şi patru de suspendare temporară
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”