Sursă foto: Facebook/Alexandru Rafila
Sursă foto: Facebook/Alexandru Rafila

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății a vorbit despre evoluția pandemiei cu coronavirus, dând asigurări că simptomele bolii sunt mult mai ușoare, iar spitalele sunt ocupate în proporție mult mai mică față de valurile anterioare.

Cu toate acestea, Alexandru Rafila a precizat că, deși vorbim despre o severitate redusă a virusului, persoanele infectate trebuie să rămână în izolare.

Cetățenii infectați cu coronavirus trebuie să se izoleze. Medicii de familie pot oferi concediu medical pentru o perioadă de 5 zile

Încercăm să mărim numărul de centre de evaluare, precum și programul de lucru. Important e să le facem funcționale inclusiv sâmbăta și duminică”, a declarat Alexandru Rafila.

Afirmațiile vin în contextul în care România se confruntă cu o creștere foarte mare a numărului cazurilor de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 12.353 de noi infectări, față de aproape cinci mii ieri. În spitale sunt internate 3.445 de persoane.

De asemenea, în Valul 6, copiii sunt cei mai afectați.

Obligativitatea purtării măștii nu este o soluție, deoarece multe persoane continuă să o poarte incorect

Introducerea obligativității s-ar putea să nu dea rezultatele scontate dintr-un motiv foarte simplu: masca, chiar dacă este purtată, dacă este purtată incorect este inutilă. Important nu este să porți masca, ci să o porți și corect. E greu să stabilești puncte de control din 5 în 5 metri ca să verifice cineva chestiunea asta”, a mai adăugat Alexandru Rafila, potrivit Antena 3.

Articolul precedentZeci de păsări au fost eliberate în mediul natural, după ce au fost salvate și tratate la Centrul de Reabilitare al Animalelor Sălbatice
Articolul următorNicușor Dan, șanse minime să mai fie susținut pentru un nou mandat de primar general al Capitalei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time