Foto: Facebook/Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
Foto: Facebook/Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Sfânta Parascheva" Iași - Oficial

Deși numărul de persoane internate în urma infectării cu Covid crește, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași este de părere că nu putem vorbi despre valul șase al pandemiei.

Medicul Florin Roșu a precizat că va exista o creștere graduală a cazurilor COVID -19 și îndeamnă la protecție și vaccinare.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași : ”Sigur că va exista o creștere a numărului de pacienți, va fi o creștere graduală, însă nu ne vom mai confrunta cu ce a fost”

Nu cred că va fi un al șaselea val. Rămân însă valabile recomandările pe care le știm deja: purtarea măștii în spațiile aglomerate, igiena mâinilor, iar la orice modificare a stării de sănătate este indicat să mergem la medicul de familie sau la spital. Celor care s-au vaccinat doar cu două doze, le recomand să o facă și pe a treia”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Deși internate, persoanele infectate prezintă forme medii

Medicul a vorbit despre starea pacienților internați, dând asigurări că aceștia sunt în afara oricărui pericol.

Cei care au avut nevoie de internare prezintă forme medii, au o ușoară disfuncție respiratorie, febră, lipsa poftei de mâncare și stare de oboseală accentuată.

Potrivit Gândul, cel mai recent raport făcut de DSP Iași, marți, 12 iulie, precizează că au fost internate 18 persoane în spitalele suport COVID din Iași. În total sunt ocupate 63 de paturi, dintre care șapte la ATI, fiind vorba despre persoane cu forme grave ale bolii. Cei internați în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase au vârste peste 70 de ani și sunt persoane nevaccinate, cu afecțiuni cronice.

Articolul precedent„Minunea” de la Călărași. O bacterie periculoasă, Escherichia coli, a „dispărut” subit din Borcea după ce APM a anunțat pericolul pentru sănătatea oamenilor
Articolul următorCriza energetică va continua. Europa se pregătește pentru ce este mai rău
Jurnalist full-time / Pesimist part-time