Foto: Facebook/Fundaţia Visul Luanei
Foto: Facebook/Fundaţia Visul Luanei

După o perioadă extrem de încărcată, membrii fundației ”Visul Luanei” au eliberat mai multe animale sălbatice și păsări care au fost tratate și îngrijite la Centrul de Reabilitare al Animalelor Sălbatice.

Astfel, zilele tracute, Fundația ”Visul Luanei” a eliberat, în mediul natural, 62 de pescăruși, 15 grauri, 10 vânturei, 10 corvide, 7 ciufi de pădure, 7 lăstuni, 7 mierle, 4 țestoase de apă (europene), 4 guguștiuci, 3 cuci, 3 vulpi, 2 rațe sălbatice, un huhurez mic, un cormoran, un viespar și un șarpe de apă.

Fundația Visul Luanei este o organizație non-profit care desfășoară programe de îngrijire medicală pentru animale sălbatice rănite, de control al reproducției animalelor domestice cu și fără stăpân, prin campanii naționale de sterilizări, cât și campanii de plantări și ecologizări

Dat fiind faptul că în momentul de față îngrijim mai bine de 250 de animale în Centrul de Reabilitare, tot efortul și resursele noastre am încercat să le direcționăm către pacienții sălbatici, construirea de noi spații de cazare și comunicarea telefonică cu persoanele care găsesc animalele în teren.

La un mic recensământ, în momentul de față avem internate în Centrul de Reabilitare:

80 de pescăruși, 40 de vânturei, 25 de lăstuni, 20 de cucuvele, 18 rațe sălbatice , 15 ciufi de pădure, 10 corvide, 10 vrăbii, 4 grauri, 2 mirele, 10 guguștiuci, 6 ciuși, 20 de țestoase de apă și uscat, 40 de arici, 7 vulpi, 6 căprioare și un pui de ciută, 3 berze, 2 veverițe și o sumedenie de alte specii în număr mai mic precum un cuc, un cormoran, un viespar, un nagâț, un șarpe de apă”, scriau reprezentanții, în urmă cu câteva zile.

Programul de salvare și îngrijire a animalelor sălbatice al Fundației noastre este susținut doar din donații. Pentru continuitatea acestuia, sunt încurajate donațiile

Fundația ”Visul Luanei” desfășoară activități pe 3 departamente distincte:

1. Animale sălbatice: Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice;

2. Animale domestice: Clinica veterinară Green VetCare;

3. Plantări, Ecologizări și Educație.

Activitățile principale ale centrului

  • Intervenții de salvare în teren.
  • Consiliere telefonică celor care găsesc animale sălbatice în dificultate.
  • Internarea în Centru a animalelor găsite în diverse situații rănite, bolnave sau extenuate.
  • Realizarea de tratamente și intervenţii chirurgicale .
  • Asistarea procesului de recuperare în vederea acordării celor mai bune şanse de eliberare.
  • Creşterea puilor de păsări și mamifere sălbatice orfane în vederea eliberării ulterioare.
  • Participă activ la educarea societății asupra biodiversității și necesității protejării acesteia, oferind și un amplu program de voluntariat tematic.
  • Investește în formarea de profesioniști în medicina și biologia animalelor sălbatice.
Articolul precedentAndrei Caramitru: ”În 15-20 de ani, jumătate din cei care lucrează în orașele mari din România vor fi străini”
Articolul următorMasca de protecție nu este obligatorie, dar cei infectați cu coronavirus trebuie să se izoleze
Jurnalist full-time / Pesimist part-time