Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Andrei Caramitru, fiul cel mare al regretatului Ion Caramitru, a dezbătut informația potrivit căreia statul român ”va importa”, anul acesta, 100.000 de lucrători străini.

Potrivit economedia.ro, există aproape 40.000 de avize eliberate în prima jumătate a anului, iar state precum Bangladesh, Nepal și Pakistan trimit cei mai mulți lucrători în România.

În România muncesc aproximativ 500.000 de străini, veniți din afara Uniunii Europene

Exact despre ce am tot scris aici. Avem deja 500.000 de străini din afara UE care muncesc aici. Numărul crește cu 100.000 pe an. Adică – în 10 ani – vor fi 1.5 milioane din 6.5 milioane de lucrători. Unul din 4. Însă proporția va fi mult mai mare în orașele mari (probabil 1 din 3)”, a scris Andrei Caramitru, pe contul de Facebook.

Potrivit datelor, Guvernul român a stabilit un contingent de 100.000 de lucrători străini pentru a fi admiși pe piața forței de muncă din România, dublu față de anul trecut.

Practic, țara noastră are nevoie de lucrători străini pentru a acoperi deficitul de forță de muncă înregistrat în domenii precum cel al construcțiilor de clădiri, de drumuri, transporturi rutiere, în restaurante, hoteluri, panificație.

Andrei Caramitru: ”Importăm oameni care vor să muncească, care plătesc taxe aici și susțin și sistemul de pensii”

Potrivit fostului politician, în 15-20 de ani, jumătate din cei care lucrează în orașele mari din România vor fi străini.

E sigură soluție la problema uriașă demografică și de forță de muncă în care ne aflăm (ca să nu scadă populația ar trebui că toată lumea să se căsătorească, toți să facă 2 copii, și să nu plece nimeni din România. Este, evident, imposibil). Deci importăm oameni care vor să muncească, care plătesc taxe aici și susțin și sistemul de pensii. Altfel am da faliment sigur, sigur”, a conclus Caramitru.

Articolul precedentUn refugiu montan, situat în Parcul Național Piatra Craiului, a fost reparat de membrii Romsilva
Articolul următorZeci de păsări au fost eliberate în mediul natural, după ce au fost salvate și tratate la Centrul de Reabilitare al Animalelor Sălbatice
Jurnalist full-time / Pesimist part-time