Credit foto: Radu Vulcu, Mihai Banu, Remus Cucu, Dumitru Francu, Laviniu Ioan Terciu/Romsilva
Credit foto: Radu Vulcu, Mihai Banu, Remus Cucu, Dumitru Francu, Laviniu Ioan Terciu/Romsilva

Colegii noștri de la Parcul Național Piatra Craiului au ”meșterit” iar la refugiul Șaua Grindului”, se arată într-un text publicat astăzi, 26 iulie, de membrii Romsilva.

Potrivit informațiilor făcute publice, de data aceasta au fost înlocuite toate geamurile cu policarbonat compact transparent.

Echipa Romsilva a fost ajutată și de voluntari

În plus, aerisirea din tavan a fost reparată și a fost refăcuta izolația exterioară din fibră de sticlă a rosturilor dintre plăcile refugiului.

De asemenea, oamenii au recondiționat și toate săgețile indicatoare din zona Piscul Baciului și Saua Grindului.

La transportul materialelor au ajutat și câțiva voluntari.

Refugiul din Șaua Grindului se află în apropiere de vârful La Om, în Piatra Craiului la o altitudine de peste 2200 m

Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor, Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate”, au transmis reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor.

Între cele mai atractive obiective turistice ale parcului, pe lângă fauna și flora bogată, se numără Prăpăstiile Zărneștiului, Creasta Pietrei Craiului, Cheile Dâmbovicioarei, Zaplazul, Cerdacul Stanciului și Grohotișurile.

În parc există 11 trasee de cicloturism și alte 42 de trasee turistice marcate.

Articolul precedent Un primar din județul Gorj oferă recompense pentru descoperirea locuitorilor care fură apa: Hoții de apă nu sunt prietenii noștrii, ne urăsc, ne fură din buzunar, ne fac să suferim
Articolul următorAndrei Caramitru: ”În 15-20 de ani, jumătate din cei care lucrează în orașele mari din România vor fi străini”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time