Sursa foto: Facebook/ Cătălin Drulă

La nici o zi după ce a fost ales să conducă USR, Cătălin Drulă a declarat, luni, că intrarea la guvernare cu PNL este posibilă, în cazul în care PSD ar decide să renunțe la coaliție.

Șeful USR a impus, totuși, condiția ca partidul pe care îl conduce să vină cu numele pentru funcția de prim-ministru.

„Nu vom accepta și asta le spun foarte clar și celor din PNL, dacă-și fac vise că se pot juca așa între PSD și USR, nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul”, a spus Drulă, potrivit ziare.com.

„Nu ne putem juca cu țara așa, ca la bambilici”

De asemenea, liderul USR a mai precizat că președintele României și PNL trebuie să-și asume faptul că au adus PSD la guvernare, afirmând că USR nu e o „balama”, ca să le asigura „unora sau altora majoritatea.”

Totodată, Drulă le-a transmis liberalilor că dacă nu mai sunt în stare să guvernele până în 2024, cel mai înțelept lucru pe care îl pot face este să se dea complet la o parte și să lase pe alții să conducă țara.

„Noi am venit anul trecut cu o propunere de Guvern, care era un Guvern solid, cred că pentru prima dată în istoria audierilor parlamentare, miniștrii s-au prezentat absolut peste tot excepțional”, a mai spus Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă a fost ales, printr-un vot online, noul președinte USR, cu peste 71% din voturi. Locul doi a fost ocupat de Cătălin Teniță, cu 14,8%, iar poziția a treia a fost ocupată de fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, cu 11,2% din voturi.

Imediat după ce a aflat rezultat votului intern, Cătălin Drulă le-a transmis un mesaj tuturor celor din partid, precizând că nu mai este timp de „vedetisme și politică imatură.”

Citește și articolul: USR, săgeți către Guvernul Ciucă. Mai puțin de un sfert din cardurile pe care va fi încărcată suma de 250 de lei au fost distribuite până în prezent

Articolul precedentPonta: ”Ce treabă are politica Rusiei cu sportivii ruși?
Articolul următorRafila, despre un posibil nou Val de coronavirus: ”Nu are rost să îngrijorăm populația”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.