Sursa foto: Ora de Siibu

USR a anunțat că liderii PNL și PSD doar s-au lăudat cu măsurile prin care să-i ajute pe români în această perioadă dificilă, faptele demonstrând contrariul, scrie Agerpres.

Mai puțin de un sfert din cardurile pe care va fi încărcată suma de 250 de lei au fost distribuite populației, iar în cazul în care se va menține acest ritm, restul  voucherelor sociale vor fi distribuite la finalul lunii octombrie.

„(…) Guvernul Ciucă îşi dovedeşte, din nou, incompetenţa absolută: a distribuit, până acum, mai puţin de un sfert din cardurile pe care va fi încărcată suma de 250 de lei, echivalentul a circa 4 lei/zi. În ritmul actual de împărţire a cardurilor, sunt toate şansele ca acordarea voucherelor să se încheie undeva prin septembrie-octombrie, deşi ajutorul a fost promis începând cu luna iunie”, au declarat reprezentanții USR.

De asemenea,  dintre cei care au primit cardurile, nu toți au încasat și banii deoarece durează între 7 și 10 zile.

Beneficiarii voucherelor sunt familii monoparentale, familii cu minimum doi copii în întreţinere şi sub 600 de lei venit lunar/membru sau alte persoane vulnerabile

Oana Țoiu, membră în Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, a declarat că în ciuda inflației record, Executivul a refuzat să scadă taxarea pe salariile mici și să indexeze pensiile contributive cu inflația, dar a căzut de comun acord să ofere „vouchere la tot poporul” de 4 lei pe zi.

„Nici exact cui are nevoie, nici suficient, dar măcar se lăudau că repede. Şi PSD, şi PNL au promis că pe 1 iunie oamenii vor avea banii în conturi. Apoi, 1 iunie a devenit 1 iulie. Pentru ca acum să aflăm că voucherele nu au ajuns nici măcar la un sfert din cei cărora li se promisese”, a spus Țoiu.

Reamintim că peste 2,5 milioane de români, aflați în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie, vor primi ajutoare în valoare de 250 lei la 2 luni până la finalul anului. Beneficiarii nu pot retrage numerar de pe carduri, ele pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri.

Totodată, sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Mai mult, persoanele care primesc cardul nu îl pot înstrăina deoarece este interzis și se sancționează conform legii.

Citește și articolul: Voucherele electronice au început să fie emise. Ministrul Muncii: „Banii vor putea fi folosiţi oricând”

Articolul precedentTurnul Eiffel este plin de rugină și are nevoie urgentă de reparații
Articolul următorDomeniul Cantacuzino a dat startul ediției ”Școala de Vară la Palat, în Florești”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.