Foto: Facebook/Domeniul Cantacuzino
Foto: Facebook/Domeniul Cantacuzino

Școala de Vară la Palat este organizată de Fundația Cantacuzino Florești și de Asociația ARCHÉ.

Partenerii sunt OAR Prahova, Institutul Național al Patrimoniului, AsoP , Filiala Teritorială Bucuresti-Ilfov și SG Studio SRL, editor al Revista Zeppelin.

În acest an, programul a ajuns la ediția a IV-a.

Domeniul Cantacuzino: ”Școala de Vară la Palat se înscrie în programul anual Școala de Vară ARCHÉ”

Acest proiect este susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură și de Fundația Prințul de Wales.

Decopertăm rocăria cu bazin descoperită în cadrul Școlii de Vară din 2021 în vederea cercetării, conservării și punerii în valoare. Continuăm cercetările de arheologie peisageră pentru a descoperi istoria evoluției amenjărilor peisagere de la Curtea Nababului, monument istoric de importanță națională. Intervenim asupra vegetației din parcul istoric al parcului Palatul Cantacuzino-Micul Trianon, în vederea gestionării corespunzătoare a patrimoniului verde din cadrul parcului-monument. De asemenea, realizăm plantări de arbori pentru refacerea unor grupuri istorice de castani”, se precizează în comunicat.

Foto: Facebook/Domeniul Cantacuzino
Foto: Facebook/Domeniul Cantacuzino

Alături de toate aceste acțiuni, vor fi purtate discuții referitoare la restaurarea imobilului de patrimoniu

Vor fi realizate lucrări de conservare-restaurare a construcțiilor din piatră din parc.

Prin urmare, va fi curățat zidul de la grotă și de la Nymphaeum.

Vor fi efectuate vizite de studiu la uzina „Steaua Electrică” din Florești și se va discuta, alături de partenerii de la Oar Prahova, despre clasarea, punerea în siguranță, restaurarea și conversia acestui impresionant imobil de patrimoniu industrial.

Articolul precedentUSR, săgeți către Guvernul Ciucă. Mai puțin de un sfert din cardurile pe care va fi încărcată suma de 250 de lei au fost distribuite până în prezent
Articolul următorApa potabilă va fi raționalizată în mai multe localități
Jurnalist full-time / Pesimist part-time