Foto: Facebook/Domeniul Cantacuzino
Foto: Facebook/Domeniul Cantacuzino

Într-un anunț publicat pe pagina de Facebook, reprezentanții Domeniului Cantacuzino din Florești, județul Prahova, au precizat că teii aflați în zonă au fost ciopârţiţi de mai multe persoane iresponsabile.

Incidentul a avut loc ieri, 23 iunie.

Domeniul Cantacuzino: ”Facem un apel către comunitatea Florești de a ne sprijini cu orice informații pentru stoparea acestor barbarii”

Așa arată unii tei de pe Domeniul Cantacuzino după ce au fost măcelăriți de persoane iresponsabile în 23 iunie 2022. Facem un apel către comunitatea Florești de a ne sprijini cu orice informații pentru stoparea acestor barbarii”, se arată în comunicatul publicat pe pagina oficială.

Potrivit reprezentanților, sătenii au acces liber pe domeniu, atâta vreme cât au un comportament civilizat. În urma lor, culegătorii de flori de tei lăsă însă dezastru, pomii fiind ciopârţiţi de la mijlocul coroanelor.

Întotdeauna sătenii au avut acces liber pe domeniu pentru a strânge florile de tei civilizat, fără distrugerea coroanelor. Susţinem aceste practici!!! Avem rugămintea de a ne anunţa dacă vedeţi sau auziţi ceva legat de aceste acţiuni de tăieri iresponsabile, indiferent de oră (0729290498 şi 0727782223). Vă mulţumim pentru sprijin!”, mai scriu reprezentanții.

Aflat la doar 80 de kilometri distanță de București, Domeniul din Floreşti stă mărturie pentru una dintre cele mai frumoase epoci ale istoriei României, epoca nobiliară a începutului de secol XX

Potrivit descrierii, în centrul Domeniului se află palatul Micul Trianon, considerat o bijuterie arhitecturală.

Spiritul și farmecul acestei clădiri concepute de arhitectul I.D. Berindei s-au păstrat chiar și după un secol plin de evenimente zguduitoare.

Recuperat de către Maria Ioana Cantacuzino, clădirea a ajuns în prezent în posesia Fundației Cantacuzino Florești care dorește să-i redea strălucirea de altădată şi să-l transforme într-un spaţiu care să găzduiască evenimente speciale, unice în România.

Articolul precedentPrimarul Clujului: ”Trebuie să ne gândim că sunt și alte metode de energie. Nu poți să fii șantajat la infinit de către Rusia”
Articolul următorMircea Geoană: ”Conflictul din Ucraina va dura”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time