Suprafața împădurită a României a crescut cu doar 0,04% în 2021, în timp ce volumul de lemn tăiat s-a majorat cu 1,7%, potrivit Institutului Național de Statistică (INS). Fondul forestier naţional a înregistrat în 2021 o creştere de doar 0,04% comparativ cu anul precedent, în timp ce volumul de lemn recoltat a crescut cu 1,7%, anunță  Institutul Naţional de Statistică (INS), care a luat în calcul doar cantitățile de lemn recoltat legal și raportat de companii.

Creştere nesemnificativă a suprafeței împădurite 

Suprafaţa împădurită era de 6,6 milioane de hectare la sfârșitul anului trecut, mai mare doar cu 2.412 hectare comparativ cu anul 2020. Creşterea de 0,04% a fondului forestier naţional se datorează în principal realizării unor reamenajări de păşuni împădurite şi introducerii în fondul forestier a terenurilor degradate şi a terenurilor neîmpădurite, stabilite în condiţiile legii a fi împădurite.

Suprafaţa regenerată s-a redus anul trecut cu 4,8%, respectiv cu 1.208 hectare, ajungând la 23.981 hectare.

 Volumul de masă lemnoasă recoltată a ajuns la 19,994 milioane metri cubi (mc), înregistrând o creștere de 342.000 hectare (+1,7%) comparativ cu anul 2020, când a totalizat 19,652 milioane de mc. Cel mai mare volum de lemn tăiat a fost în regiunea de dezvoltare Nord-Est . Aici s-a recoltat circa 25,5% din totalul volumului de masă lemnoasă recoltată. Fondul forestier înseamnă totalitatea pădurilor, a terenurilor destinate împăduririi, a celor care servesc nevoilor de cultură, producţie sau administraţie silvică, a iazurilor, a albiilor pâraielor, a altor terenuri cu destinaţie forestieră. Sunt incluse și terenurile  neproductive, amplasate în amenajamente silvice la data  de 1 ianuarie 1990, indiferent de forma de proprietate.

Aerodromul din Letca Nouă organizează un eveniment special, destinat copiilor

Articolul precedentAerodromul din Letca Nouă organizează un eveniment special, destinat copiilor
Articolul următorAlfred Laurentiu Mihai: ”PSD încurajează educația tinerilor”