Foto: Facebook/CSM AIR Academy
Foto: Facebook/CSM AIR Academy

Miercuri, 1 iunie 2022, pe aerodromul Letca – CSM AIR din localitatea Letca Nouă, Județul Giurgiu, va avea loc un eveniment excepțional dedicat sportului și educației aviatice pentru copii și tineri.

Potrivit comunicatului de presă, în cadrul evenimentului, vor fi expuse și prezentate copiilor și tinerilor invitați din școlile județelor Giurgiu, Ilfov și din municipiul București mai multe tipuri de aeronove și obiecte de zbor.

Vizitatorii vor putea participa la un show aviatic special susținut de piloți profesioniști și militari, secondați de studenți de la facultatea de aeronautică

Acest eveniment deschide prima Ediție a ”LETCA AIR SHOW”, ce își va păstra tradiția, an de an, pe 1 iunie, de Ziua Copilului.

La eveniment vor participa și oficialități ale județului Giurgiu prin persoana Președintelui Consiliului Județean, excelența sa, domnul Dumitru BEIANU.

Evenimentul se desfășoară în colaborare cu partenerul ”AERO VEST EUROPE” cu prezentarea aeronovei SILA.

Copii și tinerii României au nevoie mai mult ca oricand de speranță, încredere și curaj, aviația sportivă poate deschide calea spre viață oricărui copil și tânăr dornic de a-și trăi și perfecționa pasiuni sănătoase, nobile pentru dezvoltarea și formarea sa socială”, se precizează în comunicat.

Sursa foto: Facebook/CSM AIR Academy

Programul evenimentului

  • 11:00 Deschiderea oficială;
  • 11:30-14:00 Prezentare aeronave, aparate de zbor și piloți;
  • 14:00-15:30 Show aviatic, zboruri de prezentare;
  • 18:00 Închidere oficială.

Aerodromul Letca Nouă este administrat de CSM Air Flight S.R.L. Compania are ca obiect de activitate principal ”Şcoala de zbor”. Aici, cei interesați pot obține documentele de calificare ca personal navigant (piloţi, instructori) pentru avioane uşoare motorizate

Societatea operează în vecinătatea Comunelor Letca Nouă și Ghimpați din județul Giurgiu. Locația se află la mai puțin de 33 km de București.

De asemenea, sunt asigurate facilităţi, servicii şi echipamente de aerodrom autorizat, adecvate operării în siguranţă a aeronavelor sau a unor categorii de aeronave, respectiv pistă de zbor, căi de rulaj, hangare şi clădire administrativă.

Aerodromul deține autorizare de la Autoritatea Aeronautică Română, în scopul desfăşurării activităţilor în conformitate cu prevederile specifice în vigoare, dispune de personal cu experienţă, competent şi autorizat/licenţiat pentru operarea şi întreţinerea corespunzătoare a aerodromului.

Sursa foto: Facebook/CSM AIR Academy

Activitatea de bază este cea de instruire teoretică şi practică pentru obţinerea licenţelor şi diverselor calificări asociate acestora, pentru specificul operării cu avioane ultrauşoare

La aceasta se adaugă zboruri private ori de agrement. Zborurile sunt efectuate de piloţii deţinători ai aeronavelor. Prin urmare, sunt găzduite în hangarele societăţii, alături de demonstraţii aeriene şi de alte misiuni specifice.

Piloții care operează pe aerodrom sunt piloți cu experiență în aviația militară și ulterior comercială. Piloții au și calitatea de instructori și examinatori în cadrul Autorității Aviației Civile.

Activități în incinta aerodromului din Letca Nouă și a zonei turistice adiacente

Incinta aerodromului este delimitată prin spațiu de siguranță și acces. Vizitatorii au acces la o zonă verde, cu spații de relaxare, foișor, acces la consumul de băuturi nonalcoolice, cafea, servirea diverselor alimente, precum și accesul la utilități, grupuri sanitare.

Articolul precedentConsens la nivelul UE: se renunță la 90% din importul de petrol din Rusia până la sfârșitul anului 
Articolul următorAlarmant: Numărul copacilor tăiați în România a crescut anul trecut
Jurnalist full-time / Pesimist part-time