Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

A început procesul de raționalizare, iar apa potabilă va fi oprită în mai multe localități din Ilfov.

Furnizorul local a anunțat, prin intermediul mai multor comunicate publicate pe contul de Facebook, că apa va fi sistată pentru refacerea stocului.

Dacă în Cernica, Bălăceanca și Poșta, acest lucru se va întâmpla pe durata nopții, în comuna Periș, închiderea apei va fi făcută între orele 13:00 și 17:00.

Operatorul regional al serviciului public de alimentare cu apă potabilă și de canalizare din Județul Ilfov: ”Din cauza consumului excesiv de apă, pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, anunțăm că suntem nevoiți să limităm alimentarea cu apă potabilă pe raza comunei Cernica în vederea refacerii rezervelor de apă”

Astfel, în satele Bălăceanca și Poșta:

  • în data de 05.07.2022, interval orar 01:00-04:00, apa va fi sistată;
  • în data de 04.07.2022, interval orar 10:00-20:00, apa se va livra cu o presiune redusă.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă sfătuim să folosiți apa în mod responsabil! Utilizarea apei în alte scopuri decât cel casnic generează probleme în serviciul public de distribuție”, au transmis reprezentanții Apă Ilfov, pe Facebook.

Foto: Facebook/Apă Ilfov

De asemenea, ei au transmis că și în comuna Periș va fi sistată apa, pe 5 iulie, între orele 13:00 și 17:00.

Înțelegem disconfortul cauzat de întreruperea alimentarii cu apă, apreciem implicarea colectivă și respectăm dreptul la libera exprimare. Subliniem faptul că lipsa apei din această perioadă nu este cauzată de vreo defecțiune a sistemelor operate de către companie, ci este o consecință directă a modificării bruște a comportamentului de consum, pe fondul temperaturilor ridicate”, se arată în comunicat.

Practic, capacitatea de producție, tratare și distribuție a apei se află sub cererea de consum crescută a populației. Reprezentanții au mai transmis următoarele:

  • De asemenea, atragem atenția că apa utilizată în alte scopuri decât cele casnice (spre exemplu irigat spații verzi sau culturi agricole) conduce în mod rapid la epuizarea resurselor de apă destinate populației.
  • Din acest motiv, compania este obligată să ia măsuri temporare, cum ar fi oprirea apei sau diminuarea presiunii pe rețele, pentru refacerea stocurilor. Fenomenul nu se înregistrează doar la nivelul județului Ilfov.
  • În acest context, facem apel la responsabilitatea civica și îndemnăm toți utilizatorii serviciului să consume apa în mod rațional.
Articolul precedentDomeniul Cantacuzino a dat startul ediției ”Școala de Vară la Palat, în Florești”
Articolul următorUn angajat român din doi pleacă anul acesta în prima vacanță fără restricții
Jurnalist full-time / Pesimist part-time