Sursa foto: Ro Health Review

Cum restricțiile impuse în timpul pandemiei sunt de domeniul trecutului, românii au decis să își facă planuri de vacanță pentru vara aceasta, scrie news.ro.

Potrivit unui sondaj realizat pe platforma de recrutare online BestJobs, majoritatea românilor au un buget limitat pentru vacanță.

„În contextul inflaţiei şi a creşterii generale a costurilor de trai, 31% dintre români scot din buzunar la fel de mult ca anul trecut pentru vacanţa din această vară, iar 19% au redus bugetul cu 30-50%”, se arată în sondaj.

Pandemia a influenţat planurile de concediu ale românilor, iar acum, lipsa personalului din aeroporturi dau bătăi de cap turiștilor

Ana Vișian, marketing manager Best Jobs, a declarat că industria turismului se confruntă cu probleme serioase din lipsa de personal, iar majoritatea vreau să plece în vacanțe, după doi ani în care au fost restricții din cauza pandemiei.

„Vacanţele şi perioadele fără a sta cu gândul la muncă sunt absolut necesare pentru sănătatea mintală şi pentru prevenirea stării de burnout, în special după ultimii doi ani, în care interacţiunile sociale şi călătoriile au fost limitate. Aceste nevoi nu ar trebui ignorate, iar angajatorii ar trebui să se asigure că angajaţii au parte de timp liber suficient”, a spus Ana Vişian.

Potrivit sondajului, 35% dintre angajații români care au participat la sondajul BestJobs că nu mai au nicio zi de vacanță rămasă din 2021. Totodată, 31% și-au pătrat mai puțin de 10 zile, 16% mai au între 10 și 20 de zile, iar 7% chiar peste 21 de zile disponibile.

De asemenea, 22% dintre români au decis să călătorească în destinații exotice, iar 31% și-au organizat concendiul în țară, din motive de sănătate. Anul acesta, 45% dintre români își vor petrece concendiile în afara țării, în timp ce 36% vor face vacanţa în ţară.

Reamintim că aeroporturile din Europa se confruntă cu probleme serioase, mii de zboruri fiind anulate. Mai mult, angajații companiilor aeriene au anunțat că intră în grevă pentru mai multe zile din cauza salariilor mici.

Citește și articolul: O agenție de turism a publicat reclamațiile venite de la clienți: ”Am fost pișcat de tânțari. Broșura nu a menționat țânțari”

Articolul precedentApa potabilă va fi raționalizată în mai multe localități
Articolul următorVIDEO. Un autocar cu 51 de turiști a intrat într-o casă, în Maramureș. S-a activat Planul Roșu
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.