Marius Budăi (Facebook)

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat pe o rețea de socializare că voucherele electronice prevăzute în Programul „Sprijin pentru România” vor ajunge în cel mai scurt timp la beneficiari.

Potrivit calendarului, voucherele vor fi oferite o dată la două luni, în patru tranșe ( iunie-iulie, august-septembrie, octombrie-noiembrie și decembrie 2022- ianuarie 2023.

„Au început să fie emise voucherele electronice prevăzute în Programul Sprijin pentru România! Îi asigurăm pe toţi beneficiarii că vor ajunge la ei cât mai curând posibil, iar banii vor putea fi folosiţi oricând!”, a scris ministrul Budăi.

Milioane de români se vor bucura de vouchere pentru achiziția de alimente

2,5 milioane de români se vor putea bucura de voucherele în valoare de 250 de lei, acestea fiind destinate persoanelor aflate în risc de sărăcie sau deprivare materială. Mai mult, acestea fac parte din cea mai importantă inițiativă de acest gen derulată până acum.

Valoarea totală a voucherelor, potrivit Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), este de 3,1 miliarde de lei.

Totodată,sursa de finanțare este din bugetul de stat, dar și din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014-2020, precum şi din viitoarea perioadă de programare 2021-2027, prin Programul Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială (POIDS).

Persoanele care vor primi voucherele în valoare de 250 de lei sunt:

  1. pensionarii din sistemul public de pensii;
  2. pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  3. persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  4. familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  5. familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  6. familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  7. persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Citește și articolul:Ministrul Marius Budăi va propune eliminarea procentului din PNRR pentru pensii 

Articolul precedentLucian Bode: „Este nevoie de întărirea arhitecturii UE de securitate şi apărare”
Articolul următorMărturisirea lui Sorin Oprescu, după ieșirea din arestul din Atena: Nu am fugit nicăieri
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.