Fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani de închisoare, a declarat, după ce a ieșit din arestul preventiv din Atena, că el nu a încercat să fugă din România. El a mai adăugat că își definitiva „formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni”. Sorin Oprescu a ieșit din arestul din Atena după ce a plătit cauțiunea de 5.000 de euro stabilită de judecătorii greci.

Oprescu: Nu vreau să mor

Potrivit lui Sorin Oprescu, contează faptul că judecătorii au fost duri, dar corecți şi pentru lucrul ăsta le mulțumește. El afirmă că a început să aibă foarte mare încredere că poate lupta în continuare pentru că a primit o pedeapsă nemeritată. Oprescu susține că mai există căi de atac, dar știe că la vârsta lui şi la afecțiunile pe care le are probabil că i s-ar aproba lucrurile astea după ce moare.

„Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv. Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înțeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut.”, a spus Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu:”Eram aici (în Grecia – n.red.), îmi făceam visul de o viaţă întreagă”

 Sorin Oprescu a spus că nu a fugit nicăieri. Între timp, procedura de extrădare continuă, în termen de 40 de zile, judecătorii din Atena trebuind să decidă dacă îl trimit sau nu pe Sorin Oprescu în România.

„Eram aici (în Grecia – n.red.), îmi făceam visul de o viaţă întreagă ca atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă. Eram acasă în apartamentul pe care l-am închiriat. Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni. M-au găsit acasă. Nu m-am ascuns, nu am fugit. Cum să fug? Pentru ce, când tot procesul a fost o mascaradă? Am trăit cu speranța că poate într-adevăr se dorește să se afle adevărul”, a mai spus Sorin Oprescu.

Condamnat la 10 ani de închisoare și dat în urmărire internațională, Sorin Oprescu a fost a fost reținut în Atena, în 17 mai, în timp ce încerca să plece spre o insulă din Marea Egee. Sorin Oprescu locuia într-o zonă exclusivistă, dar nu dorea să rămână în capitala Greciei. Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare.

Voucherele electronice au început să fie emise. Ministrul Muncii: „Banii vor putea fi folosiţi oricând”

Articolul precedentVoucherele electronice au început să fie emise. Ministrul Muncii: „Banii vor putea fi folosiţi oricând”
Articolul următorFostul președinte și dispariția flotei: „Arătaţi-mi o singură aprobare semnată de Băsescu pentru vânzare nave”