Sursa: Facebook

Ministrul PNL al Finanțelor, Marcel Boloș, a făcut o promisiune „fermă” în ceea ce privește impozitele și taxele care vor fi aplicate, dincolo de speculațiile din spațiul public.

Aseară, la Digi24, ministrul a afirmat cu subiect și predicat că „2024 este anul fără impozite și taxe”. Este ceea ce a promis ministrul, însă ce urmează… rămâne de văzut.

Aceasta în condițiile în care Boloș a adus în discuție inclusiv recomandările Băncii Mondiale, care „se înscriu în linia aceasta a ceea ce a declarat FMI, atât în ceea ce privește taxarea verde, cât și celelalte elemente de reformă”.

E prematur de spus care va fi linia de urmat pentru noua politică fiscală a României, dar e o realitate că avem contribuțiile de muncă exagerat de mari și trebuie să facem și mai atractivă politica de resurse umane a României”, consideră însă Boloș.

Alte declarații au vizat cota unică, referitor la care Boloș a explicat că „am beneficiat și ne-o dorim cu toții”. Însă, potrivit acestuia, și aici… „e prematur de spus dacă va fi și în 2025”.

Vorbind realist, cred că în prima jumătate a anului 2025 se vor lua măsurile fiscale care, probabil, vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2025. Acest lucru rămâne de văzut, ce va stabili noul guvern, dar 2024 este anul fără impozite și taxe. (..)

E o luptă doctrinală în ceea ce privește impozitul progresiv. Face sens când populația are un anumit nivel de trai, care permite impozitarea progresivă. Înseamnă să iei mai mulți bani din buzunar”, a explicat Boloș pentru sursa citată.

Articolul precedentMarele Maestru Internaţional la Şah FLORIN GHEORGHIU (79 de ani), invitat de onoare la a XVI-a ediție a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”
Articolul următorFlorin Călinescu a decis din nou să se „implice”. Vrea să candideze inclusiv la prezidențiale