Actorul Florin Călinescu, acum în vârstă de aproape 68 de ani, a anunțat public că se „implică” din nou în viața politică. Inițial, acesta a scris pe Facebook că doar crede că se implică „politic”.

Și, pentru că celor câteva rânduri le-au urmat speculații referitor la formațiunea politică alături de care se va afișa, a revenit, explicând că „e un partid nou. NOUNOUȚ!”.

Postării de pe Facebook i-a urmat o invitație în direct, pe sticlă, la Antena 3. Și, potrivit propriilor declarații, Călinescu este decis să candideze, inclusiv la prezidențiale, dacă va avea „turnesolul” necesar:

„Nu mă văd inferior nici unuia dintre contracandidați. Adică am înțeles, uitându-mă la Constituție că nu scrie ce meserie trebuie să ai. Practic poți să fii fără servicii în momentul ăla. Deci condițiile pentru candidatură sunt foarte clare”, a explicat Florin Călinescu.

Foarte clară a fost situația și în 2020, la alegerile locale, când Partidul Verde a anunțat oficial că președintele Florin Călinescu s-a înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. La acel moment, actorul obținea 2.08% din voturile bucureştenilor pentru funcţia de primar general al Capitalei. Nu mult, însă acesta a reușit să îi ia „fața” lui Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE, care a obținut un procent de numai 1,5%.

M-am hotărât să intru ca la orice competiție serioasă la încălzire. Am încercat să explic în propria mea ogradă, pe internet pe social media, foarte clar. Întâi accesăm europarlamentarele ca să vedem ce spune populația. Dacă populația emite un semnal puternic și partidul pe care îl voi accesa. În 8 – 9 martie fac anunțul, după mărțișor și după prăjiturele, intrăm la europarlamentare.

Dacă accesul la parlamentare este dorit de către votanți într-o cantitate consistentă, atunci mergem mai departe. Nu avem forță pentru locale, mii de localități nu avem încă formate organizații în zona asta, dar la europarlamentare eu cred că putem să vorbim de două sau trei poziții, ceea ce înseamnă peste sau în jur de 500.000.

Dacă sunt 500.000 de voturi, atunci parlamentarele sunt asigurate cu 500.000 de voturi. Dar cred că dacă la europarlamentare punctăm în felul acesta, populația are suficient timp până la parlamentare să zică hai să mai punem și aici. (…)

Problema este foarte simplă dacă, dar dacă există o balanță convenabilă foarte clar. Depinde de populație și numai de populație, pentru că avem exemplul Iohannis, care ne arată foarte clar că Partidul Național Liberal nu poate să producă mai mult de 1.000.000 jumătate de voturi ca funcție de partid 6,5 milioane, de patru ori, de cinci ori mai mult.

Deci e clar, energia populară a izbucnit și la al doilea mandat cam aceeași cantitate de voturi. Deci este limpede că pot să iau și eu la socoteală aceeași conduită. Dar îmi trebuie totuși acest turnesol de la europarlamentare.

De asta spun că europarlamentare sunt foarte importante. Și atunci sigur că pot să mă ocup 3 – 4 – 5 luni, chiar dacă ei aduc mai aproape, în septembrie, primul tur, cred că pot să mă gândesc serios, având în vedere restul echipei”, a declarat Florin Călinescu pentru sursa citată.

Articolul precedentMarcel Boloș, promisiuni: „2024 este anul fără impozite și taxe”
Articolul următorSindicaliştii din aeroporturi protestează în faţa Ministerului Finanţelor