Sursa: Facebook

Surprinzător sau nu, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, încuviințează întru totul bilanțul pozitiv pe care șeful său de partid și totodată conducător al Guvernului României l-a făcut după 7 luni de la preluarea mandatului.

Ieri, Nicolae Ciucă a emis un comunicat de presă în care a analizat din perspectiva sa activitatea Guvernului pe care îl conduce, implicit a miniștrilor din coaliția PNL-PSD, rezultatul fiind unul mai mult decât favorabil.

La câteva ore distanță, și Stroe a avut câteva comentarii, urmând aceeași linie plină de entuziasm, într-o intervenție la B1 TV.

Ionuț Stroe a punctat pe realizările obținute în contextul crizelor prin care a trecut România – și prin care continuă să treacă, am spune noi. Mai moderat totuși, purtătorul de cuvânt al PNL a opinat totuși că „cu siguranță se poate mai bine, cu siguranță este loc de mai bine”.

În rest, dacă premierul Ciucă a făcut evaluarea, înseamnă că e cea corectă, s-ar putea deduce din cele declarate de Stroe pentru sursa citată:

Evaluarea aparține prim-ministrului, întreaga echipă guvernamentală are totuși rezultate incontestabile. Sunt șapte luni în care ne-am ivit cu situații pe care nici nu le-am putut imagina.

S-au luat enorm de multe măsuri comparativ cu alte guvernări în alte perioade. Chiar dacă a existat un stres permanent și a trebuit să se lucreze la foc automat sunt câteva chestiuni pe care le putem defini ca obiective îndeplinite.

Primul este legat de faptul că suntem la zi cu jaloanele din PNRR, o creștere a absorbției fondurilor europene cu 7%, o creștere a investițiilor străine cu 34% față de anul trecut, ne putem mândri la o foaie de parcurs completă în ceea ce privește aderarea la OECD, suntem pregătiți din punctul de vedere al securității, diplomația românească a transformat România într-un pilon de stabilitate în zona regiunii.

Avem o lege off-shore pe care ne-am dorit-o de mult timp, există un nou cod fiscal în dezbatere, măsurile privind plafonare prețurilor în zona gazului, urmează acum măsuri luate privind prețul carburanților. Sunt lucruri pe care Guvernul le-a bifat”.

Ieri, Ciucă cataloga cele 7 luni în actuala guvernare ca fiind simbol pentru „stabilitate, siguranță și dezvoltare”, aprecierea sa personală fiind aceea că „fiecare membru al Cabinetului a abordat cu multă seriozitate angajamentul de îndeplinire a țintelor, jaloanelor și reformelor din PNRR, ceea ce ne oferă șansa accesării acestui mecanism de finanțare european”.

Articolul precedentStare de urgență decretată în nordul Italiei, din cauza secetei și a temperaturilor extrem de ridicate
Articolul următorDoi inspectori antifraudă din București au recunoscut că au luat mită de la administratorii a trei societăți pe care le controlau