Sursa foto: Ziarul National

Un incendiu a scăpat de sub control în nordul Atenei, autoritățile elene fiind nevoite să evacueze un oraș din apropiere ca măsură de precauție, relatează Reuteres.

La stingerea focului din zona regiunii Schimatari s-au prezentat și 28 de pompierii români aflați în Grecia.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a precizat că un rol important pe timpul misiunii este reprezentat de cisterna de mare capacitate care este utilizată că apă a dispozitivelor de stingere.

Valul de căldură a lovit Europa. În România, zeci de județe se confruntă cu temperaturi de peste 36 de grade Celsius

Autospeciala poate transporta 30.000 litri apă şi este utilă în zonele unde nu există surse suplimentare de alimentare (hidranţi, râuri, lacuri sau alte surse de apă)”, au mai precizat cei de la IGSU.

Potrivit pompierilor, incendiul a izbcnit din cauza vântului puternic din zona respectivă, la aproape 50 de kilometri de Atena, din cauza temperaturilor foarte ridicate din această perioadă.

Autoritățile elene au cerut persoanelor din orașul Dilesi să părăsească regiunea în regim de urgență, iar la fața locului au fost mobilizați 100 de pompieri, patru avioane și două elicoptere pentru stingerea incendiului puternic.

Reamintim că în urmă cu un an, incendiile ce au cuprins Grecia au distrus peste 120 de mii de hectare de păduri, Grecia fiind lovită de cel mai grav val de căldură înregistrat în ultimii 30 de ani.

În weekend, zeci de pompieri români și bulgari și-au preluat posturile în Grecia, fiind primele brigăzi de forță operativă europeană ce oferă asistență de specialitate în cazul incendiilor de mare amploare.

În urmă cu patru ani, un incendiu de vegetație a provocat moartea a peste 100 de persoane, după ce a devastat orașul costier Mati și mai multe zone de la periferia Atenei.

Citește și articolul: Efectul crizei energetice: După Italia și Spania, Grecia vrea să raționalizeze utilizarea aparatelor de aer condiționat

Articolul precedentMinistrul Rafila a anunțat că vor fi puse din nou în funcțiune centrele de testare Covid
Articolul următorScandal pe tema furnizării apei potabile: Primarul localității Breaza îi acuză pe localnici că risipesc apa potabilă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.