Sursa foto: Facebook/ Ciucă Nicolae ( captură video)

Dacă tot este luni și început de lună a lui Cuptor, premierul Nicolae Ciucă a decis să iasă de dimineață cu „un bilanț, la 7 luni de guvernare”.

Și, din ce simte Ciucă că s-a întâmplat în țară față de perioada anterioară lunii noiembrie anul trecut, cele 7 luni de guvernare îi sunt sinonime cu „stabilitate, siguranță și dezvoltare”.

Din ce se explică într-un comunicat de presă lung cât o zi de post, Ciucă este ferm convins că Guvernul pe care îl coordonează are sub control toate țintele asumate, și nu doar atât. În general, Guvernul Ciucă a trecut cu bine peste multe crize: „Am trecut împreună peste criza sanitară, am stabilizat criza energetică, iar acum gestionăm și avem sub control efectele pe care România, asemenea multor state, le resimt ca urmare a războiului din Ucraina”.

Bineînțeles, totul a fost realizat „în strânsă colaborare cu președintele României”, însă recunoștința lui Ciucă merge și către alți actori politici: „Am avut stabilitatea politică si susținerea Coaliției de Guvernare, a Parlamentului si a președintelui României, care au făcut posibil să asigurăm românilor siguranță, protecție, iar țării – angajarea pe drumul dezvoltării”.

În comunicatul la care am făcut referire se face vorbire despre Planul Național de Redresare și Reziliență, măsurile incluse până acum în programul Sprijin pentru România, dar și despre „utilizarea cât mai eficientă a fondurilor europene și naționale, apărarea intereselor românilor și României la nivelul Uniunii Europene, NATO și în relația cu partenerii noștri strategici, respectarea principiilor de integritate și moralitate au fost și continuă să fundamenteze acțiunile Guvernului”.

Totodată, Ciucă își prezintă Guvernul ca fiind cel care „a alocat cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani, a crescut absorbția fondurilor europene cu 7% și pregătește mobilizarea a peste 90 de miliarde de euro fonduri europene”.

Dat fiind că totul merge bine, cel puțin în viziunea premierului țării, aflăm din comunicat și că miniștrii au fost evaluați „pe baza a zece criterii obiective raportate la așteptările cetățeanului și societății românești”. Și, evident, totul este bine, așa că niciun ministru nu trebuie să se teamă că își va pierde scaunul:

M-am bucurat să constat că fiecare membru al Cabinetului a abordat cu multă seriozitate angajamentul de îndeplinire a țintelor, jaloanelor și reformelor din PNRR, ceea ce ne oferă șansa accesării acestui mecanism de finanțare european.

Aceeași importanță am acordat-o atragerii celorlalte fonduri europene puse la dispoziția României prin Cadrul financiar multianual 2014-2020 și pregătirii proiectelor pentru finanțare din actualul exercițiu financiar”.

De altfel, nu ar fi pentru prima dată când Ciucă vede doar lucruri extraordinare în Guvernul pe care, nu-i așa, îl conduce. Încă din aprilie Ciucă se declara satisfăcut, în ceea ce îl privește considerând că „facem tot ceea ce este omeneşte posibil să asigurăm credibilitate şi faptul că România este o ţară stabilă”.

Articolul precedentAtenționare pentru românii care călătoresc în Bulgaria: Se percepe taxă pentru fiecare kilometru parcurs pe autostradă 
Articolul următorMai mulți taximetriști din Gara de Nord sunt nevoiți să plătească amenzi usturătoare