Sursa foto: Observator

Membrii Guvernului Ciucă au depus jurământul la Palatul Cotroceni, după ce președintele României a semnat decretul pentru numirea noului Executiv. Ceremonia a început cu intonarea imnului, iar primul care a depus jurământul a fost premierul Nicolae Ciucă, urmat de viceprim-miniștrii Sorin Grindeanu și Kelemen Hunor.

Guvernul Ciucă a fost votat cu o majoritate de 318 voturi, mai exact cu 84 de voturi mai mult decât minimul necesar de 234 de voturi. Președintele României, Klaus Iohannis, i-a felicitat pe membrii noului Executiv și a precizat că românii au nevoie de fapte, nu vorbe.

Klaus Iohannis: „Criza politică s-a terminat. Dar celelalte crize nu”

Mai mult, șeful statului a recomandat Guvernului să vină cu soluții rapide pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă România. „Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp. Pentru toate acestea e nevoie de un guvenr solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Și acum există acest guvern”, a mai spus Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele României a amintit că e nevoie ca PNRR să fie implementat și respectat.

„PNRR se cere implementat. Sunt mulți bani ce trebuie investiți în beneficiul românilor. Toată lumea vrea măsuri pentru creștere economică, a salariilor și pensiilor, pentru investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a precizat că a fost nevoie de o renunțare la orgoliile politice pentru formarea unei alianțe care să scoată țara din criză. „A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici. Pentru a ajunge la votul de încredere de azi. Așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați de rezolvat problemele. Lumea s-a săturat de crize, de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, rezultate. Vă invit să le livrați”, a conchis Klaus Iohannis.

Reamintim că PSD are nouă ministere și secretariatul general, PNL are opt ministere și UDMR- trei. De asemenea, liderii partidelor au stabilit un sistem de rotativă, în care intră premierul și ministerele Finanțe, Justiție și Transporturi. Altfel spus, în 2023, premierul ar urma să fie de la PSD, iar PNL va avea ministerul Finanțelor și ministerul Transporturilor. Ministerul Justiției va fi condus de social-democrați.

Ludovic Orban consideră că Guvernul Ciucă va fi incapabil să facă reforme

Articolul precedentLudovic Orban consideră că Guvernul Ciucă va fi incapabil să facă reforme
Articolul următorGroapa de gunoi Vidra, la un pas de a fi închisă. Primarii au intrat în alertă. Document
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.