Sursa foto: Facebook

Ludovic Orban a declarat, după votul de învestire a noului Guvern, că a votat împotrivă și că Executivul condus de Nicolae Ciucă va fi incapabil să facă reforme. Mai mult, fostul premier a afirmat că noul guvern seamnănă cu o „încropeală făcută fără noimă împotriva oricărei logici politice.”

Mai mult, fostul lider al Partidului Național Liberal (PNL) a mai spus că Guvernul va împărți banii pentru „satisfacerea clientelei lacome a PSD.”

„Acest Guvern este o sfidare la adresa românilor cinstiţi, de bună credinţă, care şi-au pus încrederea în formaţiunile politice care i-au înşelat”, a mai precizat Orban.

Ludovic Orban: „Am votat împotriva acestui Guvern al trădării”

De asemenea, fostul președinte al Camerei Deputaților a spus că a votat împotriva Guvernului Ciucă deoarece nu a dorit să facă parte din „monstruoasa coaliție.” Totodată, Orban nu a ezitat să-l atace pe șeful statului.

El a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Iohannis s-a folosit de mandatul primit de la cetățeni pentru a distruge PNL și să aducă la guvernare Partidul Social Democrat (PSD). Ba mai mult, fostul lider liberal e de părere că Iohannis a mințit românii și a vrut să „pară mumă”, dar s-a dovedit a fi „ciuma roșie”. Orban i-a cerut lui Iohannis să demisioneze pentru că trădarea față de poporul român este „insuportabilă”. „Nimeni nu scapă atunci când își bate joc de oameni!”, a concluzionat Ludovic Orban.

Fostul lider PNL a părăsit partidul după 30 de ani de activitate politică

Reamintim că în urmă cu câteva zile, Ludovic Orban, împreună cu alți 16 colegi parlamentari, și-a depus demisia la sediul central al partidului. Pe 12 noiembrie, el a primit un vot de excludere din Partidul Național Liberal (PNL), partid din care face parte încă din 1992. Ludovic Orban, fostul lider liberal, a anunțat că-și va forma propriul partid pentru a continua lupta împotriva coaliției formate între liberali și social-democrați.

Astăzi, 25 noiembrie, Guvernul Nicolae Ciucă a trecut de votul Parlamentului, fiind votat cu 318 de parlamentari, în condițiile în care erau necesare 234 de voturi.

Ludovic Orban, atac dur la Iohannis: „A dovedit că este ciumă roșie”

Articolul precedentReacții la votul de învestire a guvernului Ciucă
Articolul următorMiniștrii din Guvernul Ciucă au depus jurământul la Cotroceni. Iohannis: „Criza politică s-a terminat”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.