Sursă foto: www.digi24.ro
Sursă foto: www.digi24.ro

A avut loc votul de învestire a guvernului.

Rezultatul? Previzibil. Guvernul a primit votul de încredere în Parlament. Și nu orișicum, ci cu o majoritate zdrobitoare: 318 voturi favorabile vs 126 împotrivă.

După atâtea negocieri, doar un naiv mai putea crede că nu va trece. Asta nu înseamnă că nu s-a lăsat cu schimburi de replici, care mai de care mai acide. Ca-n politica românească, bineînțeles.

Foști peneliști la votul de învestire

Cele mai dure reacții le-au avut, după cum era de așteptat, Ludovic Orban și Violeta Alexandru.

Acest Guvern seamănă cu o încropeală făcută fără noimă împotriva oricărei logici politice”, spune Ludovic Orban.

Normal că a votat împotrivă, fără să uite să le bată obrazul foștilor colegi. Pentru c-au înșelat așteptările românilor care i-au votat.

Cam pe aceeași linie a mers și Violeta Alexandru, insistând pe trădare. Trădarea promisiunilor făcute în campania electorală.

”Sunt om care a stat în piaţă, pe frig, împotriva domnului Grindeanu, pe care PNL l-a acceptat în Guvern”, a plusat ea.

Îmi și imaginez mimica lui Grindeanu, în ședință. Jubilare totală.

 USR – prin Dan Barna și Anca Dragu

”Domnule Ciolacu, ați reușit ceea ce nici Ion Iliescu nu a reușit să facă: ați scos PNL din istorie și l-ați pus în buzunarul de la piept al PSD. […]De ce nu l-ați chemat direct pe Liviu Dragnea, că e liber de contract, să îi predați Ministerul Justiției?” este dilema lui Dan Barna.

Explicația e, probabil, foarte simplă: deocamdată Dragnea e ocupat cu propriul partid. Și cu acuze împotriva PSD-ului. Deci n-ar putea face o alianță cu aceștia. Cum adică, să te înjuri și dup-aia să bați palma? Este imposibil! De fapt…

Fostul președinte al Senatului, Anca Dragu, acuză PNL-ul și PSD-ul de cârdășie pentru a-și împărți ciolanul. Dar și asta este imposibil, nu? Cum adică politicieni care se uită, în primul rând, după interesul propriu?

”Unde s-a ascuns Florin Cîţu?” se întreabă George Simion

Într-o formă mai puțin elegantă decât restul reacțiilor, George Simion forțează puțin nota. Mai ales ținând cont de faptul că se afla, totuși, la tribuna Parlamentului.

”Îi este frică, este jenat, poate intră în depresie, unde este micuţul, unde a plecat Florin Cîţu? Probabil este cu domnul Klaus Iohannis, l-a trimis la produs.”

Adevărul e că nu știm unde era Florin Cîțu. El a ales să nu vină la ședință, ci doar la votul de învestire. Practic, la două zile de când e președintele Senatului, a chiulit direct. Fără jenă, fără scrupule.

Bine, probabil partea cu chiulul a învățat-o de la alt președinte. Acela al țării.

Articolul precedentNicolae Ciucă: „Există resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor”
Articolul următorLudovic Orban consideră că Guvernul Ciucă va fi incapabil să facă reforme
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.