Sursa foto: Gazeta de Sud

Nicolae Ciucă a menționat, după ce a primit votul de încredere în Parlament, că există bani pentru plata salariilor și pensiilor. Mai mult, noul premier al României a mai anunțat că există și fonduri pentru nevoile Ministerului Sănătății, în contextul pandemiei.

Vineri, 26 noiembrie, Guvernul va dezbate elementele privind rectificarea bugetară și deficitul bugetar.

„Nimeni nu trebuie să aibă vreo temere de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor. Sunt asigurate fonduri pentru toate nevoile pe care le are Ministerul Sănătăţii. Nu pot să vorbesc acum de încălcarea acestor angajamente pe plan extern, atâta timp cât nu avem cifrele finale”, a afirmat Nicolae Ciucă, informează Digi24.

Guvernul Ciucă a fost învestit cu 318 voturi

Totodată, social-democratul Marius Budăi a dat asigurări tuturor pensionarilor că se vor găsi bani pentru pensii. El o contrazice pe fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, care a spus că spre sfârșitul lunii noiembrie pensionarii vor rămâne fără bani.  

Mai mult, și liberalul Florin Roman a afirmat că există bani pentru plata pensiilor și salariilor. De asemenea, el a adăugat că din 1 ianuarie 2022, noul Guvern va crește pensiile, salariile și alocațiile.

„Sunt bani pentru că a fost o colectare mai bună. Sunt bani pentru că noi am reușit practic să fiscalizăm pentru prima dată cel mai bine sistemul de colectare de la ANAF. Iar asta ne ajută să putem onora aceste obligații”, a declarat acesta în urmă cu câteva zile.

În urmă cu trei zile, fostul premier Florin Cîțu i-a dat replica Ralucăi Turcan. Ea precizase că nu mai sunt bani pentru pensii. Florin Cîțu a spus că trebuie să-și asume dacă nu mai sunt fonduri.

Numărul pensionarilor din România, într-o continuă scădere

Conform datelor Ministerului Muncii, până la sfârșitul lunii iunie, la noi în țară mai erau 4,9 milioane de pensionari, în scădere cu peste 61.000 de persoane față de iunie 2020. Mai mult, 95% sunt pensionari de asigurări sociale de stat, restul fiind pensionari agricoli.

Guvernul Ciucă a anunțat că din 1 ianuarie 2022, punctul de pensie va creștere la 1586, iar pensia minimă de la 800 la 1000 de lei.

Noul Guvern de Coaliție condus de Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament

Articolul precedentDan Barna, către Ciolacu: „Ați scos PNL din istorie”
Articolul următorReacții la votul de învestire a guvernului Ciucă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.