Sursa foto: USR PLUS

De la tribuna Parlamentului, vicepreședintele USR Dan Barna a precizat că Partidul Național Liberal (PNL) s-a „încolonat” în spatele social-democraților. Mai mult, el a avut cuvinte de „laudă” la adresa lui Ciolacu pentru faptul că a reușit să facă „ceea ce nici Ion Iliescu nu a reușit”.

„Ați scos PNL din istorie și l-ați pus în buzunarul de la piept al PSD”, a spus Dan Barna în Parlament. De asemenea, vicepreședintele îi acuză pe liberali că au renunțat la guvernare și au acceptat să facă o alianță cu Partidul Social Democrat (PSD).

„Din echipa câştigătoare, au aruncat senin pe geam rezultatul alegerilor de anul trecut. S-au încolonat cuminţi în spatele partidului dumneavoastră. (…) Este prima oară când PNL de bună voie şi nesilit de nimeni, predă guvernarea. Și odată cu ea urma de demnitate pe care o mai aveau”, a mai precizat Dan Barna, vicepreședintele USR.

Dan Barna: „De ce nu l-ați chemat direct pe Liviu Dragnea?”

Vicepreședintele USR e de părere că Guvernul Ciucă va fi un „guvern al stagnării.” „Dar aproape sigur va fi un guvern al regresului. Al pașilor în spate, pas cu pas”, a mai spus din Plenul Parlamentului la votul de încredere pentru Guvernul Ciucă.

De asemenea, Barna nu a ezitat să-l critice pe șeful statului, „nașul colaborării de astăzi”, ce nu a participat la „botezul noului FSN”. „E a patra oară când Klaus Iohannis dă o șansă PSD. Și o va da și a cincea, și a șasea oară. Pentru Iohannis, țara e un material didactic”, a mai adăugat Dan Barna.

Mai mult, vicepreședintele USR a mai menționat că „penelismul a mers în buzunarul dlui Ciolacu”, dar liberalismul trebuie să continue.

„Au mai fost coaliții absurde care s-au spart. Cineva a trebuit să vină să repare și când va veni acest moment USR va face acest lucru”, a concluzionat Dan Barna.

După două luni de criză politică, Guvernul lui Nicolae Ciucă a trecut de votul Parlamentului. Executivul a fost votat cu 318 de parlamentari, în condițiile în care erau necesare 234 de voturi.

Noul Guvern de Coaliție condus de Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament

Articolul precedentNoul Guvern de Coaliție condus de Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament
Articolul următorNicolae Ciucă: „Există resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.