Nicolae Ciucă a precizat, la TVR 1, că la momentul formării coaliției de guvernare, imaginea PNL a fost afectată, dar asumarea într-o linie de maturitate politică și a crizei a demonstrat că cele mai mari partide din țară pot trage în aceeași direcție.

„Pentru că ne trebuia orice altceva, dar nu o instabilitate politică şi în felul acesta se poate vedea, cel puţin vedem că românilor nu le pasă ceea ce se întâmpă în interiorul unui partid sau al altuia, îi interesează să vadă că se iau măsuri”, a spus Nicolae Ciucă.

De asemenea, printre elementele importante ce conferă României titulatura de o „țară stabilă” se numără măsurile pe care liderii coaliției de guvernare le-au adoptat pentru protejarea cetățenilor și a investitorilor.

„Facem tot ceea ce  este omeneşte posibil să asigurăm credibilitate şi faptul că România este o ţară stabilă”, a spus Ciucă.

Ciucă: „Important este să avem  o guvernare care să asigure stablitate”

Prim-ministrul României a mai afirmat că Executivul a intrat „în cea de-a șasea lună”, iar coordonarea în interiorul coaliției este unul bun, existând mereu un dialog cu Iohannis și consens pe măsurile care se iau la nivel guvernamental pentru sprijinul populației.

De asemenea, Ciucă a spus că este un „optimist moderat” și crede că această coaliție de guvernare va continua să funcționeze pentru binele românilor.

„Pentru coaliţie şi pentru partidele componente, important este să avem  o guvernare care să asigure stablitate, să asigurăm stabilitatea economică,  să avem o guvernare care să asigure siguranţa cetăţenilor. Sigur, disputele interne, politice, fac deliciul anumitr discuţii, dar în acest moment cred că partea aceasta de fapte este mai imporantă decât orice”, a conchis premierul Nicolae Ciucă.

Reamintim că noua coaliție de guvernare PNL-PSD-UDMR poartă denumirea de Coaliția Națională pentru România, conform acordului politic agreeat de cele trei partide politice. Primul candidat la funcția de prim-ministru, din partea PNL este domnul Nicolae Ionel Ciucă. Acesta va avea mandat până pe data de 25 mai 2023, iar cel de al doilea candidat, din partea PSD, până la alegerile generale din 2024.

Citește și articolul: Nicolae Ciucă: România caută alternative la gazul rusesc

Articolul precedentComisia Europeană vrea să elimine toate taxele și cotele la exporturile ucrainene
Articolul următorViktor Orban îi face pe plac lui Putin. Ungaria nu renunța la gazul rusesc
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.