Sursa foto: 9AM.ro

Liderul de la Kiev a anunțat că Uniunea Europeană pregătește o decizie importantă în contextul crizei economice în care Ucraina a intrat din cauza conflictului cu Rusia.

Zelenski a anunțat că pentru un an vor fi eliminate toate taxele și cotele la exporturile ucrainene.

„Îi sunt recunoscător ei personal şi tuturor prietenilor noştri europeni pentru acest pas. În acest moment, acest lucru ne va permite să menţinem pe cât posibil activitatea economică din Ucraina, producţia noastră naţională”, a precizat președintele Ucrainei, potrivit news.ro.

Exportul produselor noastre pe pieţele europene şi globale va fi un instrument anti-criză semnificativ

De asemenea, Zelenski a precizat că decizia Comisiei Europene reprezintă un instrument anti-criză semnificativ, Rusia încercând să provoce o criză globală a prețurilor. Ba mai mult, acesta a mai spus că exporturile ucrainene vor contribui la stabilizarea piețelor, dintre care beneficiar nu doar Ucraina va fi, ci și Europa.

„Pentru locuitorii tuturor ţărilor care pot fi afectate de ambiţiile distructive ale Rusiei”, a declarat Zelenski.  

Totodată,  liderul de la Kiev a criticat în termeni duri decizia Rusiei de a opri gazul către Polonia și Bulgaria. Volodimir Zelenski a spus că această decizie reprezintă o dovadă clară că nu se poate menține o „cooperare economică normală” cu Rusia.

De asemenea, țara condusă de Putin consideră ca armă nu este doar gazul, ci orice formă de comerț.

„Se aşteaptă doar momentul când una sau alta zonă comercială poate fi folosită, pentru a şantaja europenii, din punct de vedere politic. Sau pentru a consolida maşina militară a Rusiei, care vede o Europă unită ca ţintă. Cu cât toată lumea din Europa recunoaşte că este inadmisibil să depindă de Rusia în comerţ, cu atât mai repede va fi posibil să se garanteze stabilitatea pe pieţele europene”, a mai precizat Volodimir Zelenski.

Reamintim că Rusia a decis să oprească gazul pentru Polonia și Bulgaria prin activarea decretului prezidențial prin care se cere plata în ruble. În urmă cu o zi, UE a anunțat că până în 2027, Europa se va rupe definitiv de gazul și petrolul rusesc.

Citește și articolul: Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentSemnal de alarmă. Peste două treimi din localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor
Articolul următorCoaliția de guvernare, cel mai bun lucru pentru România. Prim-ministrul Ciucă laudă performanța colegilor săi
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.