Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Jurnaliștii de la The Guardian au expus cazul unei fetițe de 10 ani, care a rămas însărcinată, după ce a fost victima unui abuz sexual.

Copila este însărcinată în șase săptămâni, locuiește în Ohio și, potrivit noii legi, nu este eligibilă pentru avort.

După ce a fost violată, victima este forțată să călătorească în Indiana pentru întreruperea de sarcină. Cazul ei a evidențiat impactul șocant al hotărârii Curții Supreme a SUA asupra procedurii de avort

Povestea fetei a ieșit la iveală la trei zile după ce instanța a anulat dreptul femeilor de a alege să întrerupă o sarcină.

Dr. Caitlin Bernard, medic obstetrician-ginecolog din Indianapolis, a spus că a primit un apel de la un coleg medic din Ohio care tratează copii care sunt victime ale abuzurilor sexuale.

Medicii care efectuează această procedură spun că se confruntă cu o creștere bruscă a numărului de pacienți din statele vecine care vin la clinicile lor pentru avorturi, deoarece legislația din acele state interzice sau restricționează astfel de proceduri

Este greu de imaginat că, în doar câteva săptămâni, nu vom avea capacitatea de a oferi această îngrijire”, a spus Bernard pentru Columbus Dispatch.

Avorturile sunt, acum, acte criminale în Dakota de Sud, ”cu excepția cazului în care există o judecată medicală adecvată și rezonabilă că efectuarea unui avort este necesară pentru a păstra viața femeii însărcinate”.

Cu toate acestea, cazurile de incest și viol nu reprezintă excepții de la lege.

Articolul precedentMinistrul Digitalizării, despre digitalizare: „Este cert că suntem în urmă”
Articolul următorAtenționare pentru românii care călătoresc în Bulgaria: Se percepe taxă pentru fiecare kilometru parcurs pe autostradă 
Jurnalist full-time / Pesimist part-time