Sursa foto: https://www.safeabortionwomensright.org/

Sute de francezi au ieșit în stradă, sâmbătă, pentru a arăta susținere pentru femeile din Statele Unite, după ce Curtea Supremă a decis anularea protecției juridice privind avortul, scrie Digi24.

Suzy Rojman, membră a colectivului „Avortul în Europa-Femeile Ucid”, a declarat că decizia din Statele Unite a fost o „undă de șoc”, precizând că dreptul la avort ar putea regresa în mai multe țări din cauza deciziei de peste ocean.

Printre cei peste 1.500 de protestatari adunați sâmbătă, o tânără de doar 16 ani a afișat o pancartă pe care scria că în ultimii 15 ani, în Franța, au fost închise 130 de centre de întrerupere de sarcină. Tânăra și-a exprimat îngrijorarea că ar putea urma „un efect al bulgărului de zăpadă.”

La protest au participat și bărbați care susțin avortul. Decizia Curții Supreme a SUA a afectat și Europa. Guvernul francez se pregătește de o modificare legislativă în acest sens

Manifestanții au cântat „De la New York până la Paris, avort liber și gratuit” sau „Ne-am luptat pentru a câştiga dreptul la avort, ne vom lupta pentru a-l păstra”.

De asemenea, pe pancartele participanților se puteau citi mesajele: „Ia-ți legile de pe corpul meu”, „Lăsați femeile în pace odată”, multe dintre ele erau scrise în engleză.

Potrivit Ministerului de Interne, sâmbătă, în toată Franța, au proteste peste 6.000 de persoane. Colectivului „Avortul în Europa- Femeile decid” i s-au alăturat feministe, sindicate și partide poliice.

Reamintim că pe 24 ianuarie, Curtea Supremă din Statele Unite a pus capăt garanției juridice federale a întreruperii voluntare de sarcină în toată țară. Mai exact, cele 50 de state trebuie să se pronunțe separat asupra avortului.

Statele Unite sunt divizate, statele de pe coasta de Vest și Est au anunțat că nu vor interzice avortul, lucrurile fiind diferite în centrul SUA. În momentul actual există 13 state unde avortul este interzis prin lege.

Citește și articolul despre: Ce înseamnă, de fapt, decizia Curții Supreme a SUA privind avorturile? „Feminismul” vs dreptul la viață-Analiză

Articolul precedentHaosul din aeroporturi continuă. Sute de bagaje au fost abandonate pe aeroportul din Frankfurt
Articolul următorMesaj RO-Alert din cauza unui incendiu ce a cuprins groapa de gunoi din orașul Băicoi
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.