Foto: Pixabay.com

După anularea mai multor zboruri în ultimele zile, sute de bagaje au fost abandonate pe aeroportul din Frankfurt, scrie Digi24.

Pasagerii au fost nevoiți să-și caute singuri valizele, ce au fost lăsate lângă benzile transportatoare. Mai mult, ei nu au primit ajutor de la personal deoarece numărul celor care lucrează la bagaje este foarte redus.

Haos în aeroport. Unii călători au renunțat pur și simplu la bagaje

Frankfurt se numără printre aeroporturile din Europa care are o problemă serioasă cu lipsa forței de muncă, iar veștile rele nu se opresc aici. Mai multe țări au încercat să facă angajări pe repede înainte, iar europenii riscă să-și piardă zile importante din vacanță din cauza problemelor cu care companiile aeriene se confruntă.

Ieri, în Franța a fost o grevă a angajaților grupului ADP (Aeroports de Paris), ceea ce a produs perturbări semnificative ale curselor aeriene, s-au format cozi și zeci de zboruri au fost anulate.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că acest protest ar putea fi prelungit, motiv pentru care a recomandat verificarea informațiilor pe site-urile companiilor aeriene alese și să anticipeze sosirea la aeroport: trei ore pentru un zbor internațional și 2 ore penru un zbor intern.

Românii pot solicita asistență la Ambasada României la Paris în cazul problemelor din aeroporturi.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.meteoalarm.org, paris.mae.ro, lyon.mae.ro, strasbourg.mae.ro, marsilia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește și articolul: Activitatea aeroporturilor, paralizată în Europa: Sute de zboruri anulate, bagaje blocate și pasageri nemulțumiți

Articolul precedentAmericanii își pierd privilegiul de a călători liber în țările UE din spațiul Schengen
Articolul următorMii de persoane au ieșit în stradă în Franța pentru a apăra dreptul la avort
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.